torsdag 5 augusti 2010

Hösten närmar sig...

& efterfrågan på mina markeringstäcken ökar!


Jajjemen, så det blir till att sy som bara den! Det är skoj att sy, men jag skulle dock kunna sy en hel del mer om jag bara fick ägna mig åt att sy en hel dag. Nu blir det till att sy i en hel vecka lite smått då och då, vilket är lite bökigare då det lätt är lite stökigt i köket där jag sitter.... (ett syrum står på önskelistan nu) Men jag får ta det som det är, en vacker dag kommer jag få mer tid och även lite mer plats för mitt hantverk :-))Härliga färger :-))

Har i alla fall beställt lite mer material till täckena nu, såklart fick jag några prylar som blev fel så det blir till att skicka tillbaka och göra om beställningen. Men de täcken som måste vara klara till helgen är färdiga, tack och lov.. Täckena på bilden ovan är beställningar som jag knåpat ihop. Färgerna rosa och grönt har jag inte mer tyg utav så tyvärr kan jag inte göra fler utav dem i alla fall inte just nu. Jag hoppas att jag kommer få tag i mer så småningom. De färger som jag har och vet att kommer finnas är den gula & orange.

Täckena är vändbara och förstärkta med kantband. De är lika fina oavsett vilken sida du väljer att ha. Framtill är det resår för att undvika att täcket blir för stumt om hunden råkar fastna i något. Täckena finns i två längder. Ett kort och ett litet längre. Materialet är ett tyg som är belagd på baksidan. Det innebär att täcket är vind, vattentåligt och slitstarkt. Täckena är tvättbara i 40 grader och stryktåliga med **prickar :-)) Fästet under magen är knappar med knapphålsresår för bästa passform. Det går också att beställa särskilt om man vill ha knäppe istället. Kommer också sy ett "enklare" enfärgat jakttäcke för de som inte behöver de vändbara. De kommer ligga billigare i pris också.


Pikas täcke :-))

Pika har fått ett alldeles eget täcke. Husse önskade ett täcke som "ingen annan har" så jag klurade lite och gjorde ett som var rosa med gula stripes. Gissar att hon kommer synas i skogen :-))

Anledningen till att jag började göra egna markeringstäcken är ganska enkel. Jag tyckte nämligen inte att det fanns några täcken på marknaden som uppfyllde det jag ville ha. De gick sönder, var slarvigt sydda och kostade i mitt tycke ganska mycket för det som inte var bra.

Klurade lite och kom fram till att jag vill ha mina markeringstäcken lika fina på båda sidor, välsydda och fina och som fungerar när man jagar. Ibland undrar jag om de täcken som finns på marknaden är till för de som går promenader i skogen eller utmed vägarna....

Har nu sytt mina täcken i några år och fler kommer det bli.....=)

Inga kommentarer: