torsdag 26 augusti 2010

Gula fina...

kantareller :-))

Under eftermiddagen gick vi ut i grannskogen för att leta efter det gula guldet... jag hade inte så stora förhoppningar att hitta så mycket eftersom jag vet att det har blivit avplockat sedan länge. Men vi gav inte upp, vi letade vidare. Meja var i alla fall glad över att ha hittat en enda :-)) Meeen, den som söker finner, skulle det visa sig...:)

Under tiden vi letade såg vi något skojjigt i skogen, en ensam solros :-)) Inte den växt man räknar med att se bland träden direkt.. Någon måste ha planterat den....


Två fina solar :-)


Herr Humla har tagit en paus....

Massor!!!

När vi sedan hade letat utan att finna kantarellerna så tog jag med mig Meja och gick efter vägkanten istället med hopp om att finna några kantareller. Jag har nämligen sett några personer som har gått efter kanten tidigare och letat så jag förstod att där kanske det kunde finnas några. Och gisses vad mycket vi hittade!!! På bara några minuter plockade vi en halv 3 liters påse!!!


Meja var lyrisk och jag likaså. Vi tog med kantarellerna och åkte till Mejas farbröder. De fick kantarellerna som ett litet tack för att de alltid ställer upp för oss med både hund och barnvakt. =) Själv sa jag till Meja att vi kan plocka nya för det finns mer kvar :):)

Även det lilla kan betyda det stora :-))


Själv har jag även ägnat massor med tid till att jobba med vårt huvudprov som äger rum nästa helg. Har aldrig arrangerat ett prov förut så det är lite nytt att lära sig. Svårt är det också då jag inte har så många att bolla frågor med.... Jakttider ni vet! Ja ja, det löser sig säkert.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Ååhh vad underbart med kantareller!!!! =)