torsdag 5 augusti 2010

Du varg, du varg...

Vargsången....


" Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova. Hungern river hans vargabuk, och det är kallt i hans stova. Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog, ylar av hunger och klagan. Men jag ska ge’n en grisasvans, sånt passar i vargamagar. Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog, och hittar sig inget byte. Men jag ska ge’n en tuppakam, att stoppa ner i sitt knyte. Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.

Sov, mitt barn, i bädden hos mor, låt vargen yla i natten. Men jag ska ge’n en hönsaskank, om ingen annan har tatt’en. Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig"Mycket varg på tapeten nu....

Det är något mystiskt spännande med vargen...skräckblandad förtjusning kanske man kan kalla det. Jocke & en vän har åkt till skogen för att lyssna på vargarnas ylande. De har funnits på en och samma plats ganska så länge nu så de ville åka dit och kolla om de får uppleva ylandet.

Fick sms av min gode vän igår kvälls som var och lyssnade... citat ur sms:et jag fick... "De var så nära så det prasslade i buskarna. Det ylade överallt, det är så håret reser sig...Man ryser ända ned i märgen, går inte att förklara"Fick även en ljudinspelning av ylandet.... och ja man ryser ända in i den djupaste kroppsdel man har.. själen! Ghaaaa :) :) :)


God Natt Mina underbar läsare..... du varg, du varg kom inte hit....:)

Inga kommentarer: