tisdag 31 augusti 2010

Avbrott i stressen

Idag tog jag mig en välbehövlig paus i min stressade provtillvaro.


Jag åkte till stallet och longerade Hilda för första gången. Tänkte att det kan vara skönt för henne att bli lite sysselsatt och kanske få lite bukt med sin fölmage. Tanken är inte att få henne i kondition på något vis utan bara att hon får sysselsätta sig lite och röra på kroppen lite lagomt, samt att jag lär känna henne lite bättre. Det är ju också lite för att jag skall se vad Hilda har gett Thokkadis så småningom :-))Fin mage va?


Jag tror hon tyckte det var lite roligt fast det dröjde lite innan hon förstod vad jag ville men det dröjde inte länge föränn hon gick fint. Kul att longera igen för det var ett x antal år sedan jag sist longerade. Då var det mitt halvblod Donald som jag hade. Tycker det är bra med longering. Man har full koll på hästen och man kan lätt se hur de rör sig och om något inte är som det ska.

Longerade i mycket skritt och lade vikten i att hon skall lyssna på vad jag vill. Stoppkommando och att gå fint i volten och inte gena (stavas det så?). Hon är en mycket trevlig häst och när vi var klara för dagen och jag släppte ut henne i hagen igen ville hon inte gå ifrån mig utan stod och "snackade" lite med mig :-)) Kul när man märker att man får ett förtroende. Hon älskar också att vara i stallet på gången och bli borstad och ompysslad. Då åker huvudet ned och hon blir helt avslappnad. Hennes eksem har blivit jättefina och nu har hon bara lite på huvudet och mellan öronen i manen. Övriga stället har läkt jättefint. Känn så skönt... men skönast måste det vara för Hilda.Thokkadis & Von - Nyfikna tjejer :-)Lilla Thokkadis bryr jag mig inte så mycket om. Hon får mest vara ifred då jag inte vill pyssla med henne för mycket. Nyfiken i en strut är hon i alla fall och står gärna och kikar på vad vi gör. Lovar att ta lite nya bilder på henne när lugnet infinner sig här hemma igen för nu har jag liiite mycket annat att stå i. För jag måste ju visa hur mycket hon har växt de sista veckorna!

Besök från Usa!

Nu måste jag fixa iordning mig lite. Skall på kvällsmiddag med min mor som har Usa besök här nu. Det är Dr Wade Cheng som är skaparen av vårt hudvårdsmärke rejuvi som är här. Det var många år sedan sist vi sågs... tror jag var 14 eller 15 och då träffades vi i San Diego... skall bli skoj!

Ha en gó kväll!

Inga kommentarer: