lördag 31 juli 2010

Svårt val...


att välja täcke...


Tänkte ladda lite inför höstens jakter och införskaffa mig nya täcken till hundarna men ju mer jag tittar så har jag svårt att välja. Har dock fastnat för Obtrack & Back on Tracks täcken, men undrar lite om vad som är bäst.

Obtracks täcke Skrylle är ett täcke som tilltalar mig med ögat. Det ser också ut att ha en perfekt passform, vilket jag också kan läsa mig till på olika "hundforum" där hundfolk har tyckt till...

Det är lätt och kan tas med på jakt utan att det tar en massa plats. Har känt på det förut och det är ett kvalitéts täcke, inget snack om det.

En ny sorts hundtäcke

För att skydda de viktiga muskelgrupperna, så att hunden inte skadas, utvecklade vi ett helt nytt hundtäcke. Resultatet blev OBTRACK™ Skrylle - som redan belönats med APEX Award! Flera smidiga reglage och 23 storlekar ger en perfekt passform till just din hund. Och extremmaterialet Polartec® Power Shield™ uppfyller våra höga krav; det både "andas", isolerar och skyddar mot vind, regn och snö.Back on Tracks täcken har det varit en hel del snack om, men nu när de är godkända för prov om hunden anses frisk får vi använda det. Har tittat på deras Näthundtäcke. Tycker dock inte det ser lika bekvämt ut, men det kanske är ett bra täcke att använda efter jaktturen när hunden vilar?

Egenskaper:
Back on Tack Näthundtäcke Ett helt nytt Hundtäcke finns nu, Grunden är den samma som hundtäcket ni är vana vid men detta är tillverkat i ett material som lämpar sig väl i sommar eller inomhus då det är svalare men bibehåller Back On Track Effekten som dom andra hundtäckena.

Back on Track effekten: * Smärtlindring * Lindrar inflammation * Minskar muskelspänning *Ökad blodcirkulation * Läkning påskyndas
Funktion: *Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder * Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning * Förebygger skador i muskler och leder


Det sistnämnda täcket borde ju vara ett bra täcke att ha till Aska nu när hon har börjat bli lite till åren. Det gäller ju att ta hand om sina jägare så att man kan ha dem kvar länge!

Så, vad tror ni? Har ni några erfarenheter att dela med er utav så skulle jag bli superglad.


Hundarna är ju värd det bästa eller hur?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Har läst att SKK klassar dessa täcken som doping inom hundsport och karensen är 14dagar..
http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=380368
Har förövrigt ej testa på ngn av mina hundar..
Mvh Sussie

Jane Hagström sa...

Tack Sussie, men läser man på SKK så tolkar jag det som om man kan använda dessa täcken förutsatt att hunden är frisk. Om man använder täcket för att förebygga en sjuk hund så gäller en karens på 14 dagar.
Kika gärna på länken till skk här >>> http://kennet.skk.se/skk/?id=397&sprak=sv

Kul att du tittade in till min blogg! KRAM

Dernole sa...

Back on track är bra, vet inget om obtrack. Men det ser bättre ut, vet bara att back on track har funkat super på hästar :)

sandra strand sa...

Jag har delade meningar.
Jag har obtrack och back on track, dock inte till alla hundar.. Om du vill titta och känna "live" så bor jag i Borlänge :-)

Umgicks mycket med åsa appelgren förut.

Jane Hagström sa...

Sandra! Ja, det vore en idé! Kanske kan vi ses?

Maja sa...

Hej Jane
Jag har Obtrack till hundarna - KANON
Back on Track till hästarna - KANON
Finns inget bättre!!

Anonym sa...

Hej!
Jag köpte ett back on track till min dvärgpinscher. Jag tycker inte att det fungerar som ett aktivt täcke - men som ett vilotäcke. Dvärgpinschern har ju en ganska högt satt svans och därför passade täcket inte så bra.
Jag har länge spanat på ett obtrack och skall snart köpa ett sådant.