torsdag 29 juli 2010

Ordning & reda...

i stallet!

I morse efter vår sovmorgon drog jag till stallet för att ta hand om hästarna lite. Hilda, stoet som jag är fodervärd åt behövde komma hem till stallet för att jag lättare skall kunna pyssla om henne. Hon har eksem som Islandshästar får, så de behöver tas om hand. Samtidigt behöver jag kunna pyssla lite med Thokkadis.

Tanken är att hon skall vara lite människovan innan det är dags för hovslagaren att komma på besök. Borde ju kännas lite bättre för honom att hantera en häst som inte är helt galen. Kan ju också vara bra om något oväntat skulle hända. Så inatt fick de därför stå på box. Det gick jättebra och jag tror de fick chans att vila sig lite från alla flygfän som finns ute nu.

Thokkadis traskade även runt i stallet och kikade in sitt nya hem. Hon är inte blyg alls för främmande ting utan tar för sig och vill undersöka. Hon känns även trygg då man får känna lite smått på henne och pilla på henne. Har satt på henne en fölgrimma också och den verkar hon inte bry sig om ett endaste dugg.... känns så skönt :-))

Städat och myst :-))

Efter att ha pysslat med hästarna en stund och släppt ut dem i hagen så satte jag och Ingela igång med storstädning! Gjorde plats för lite fodertunnor, satte namnlappar på dem så att det lätt går att veta vad som är vad. Fixade även plats för anslagstavlan och flyttade runt lite saker :-))

Så mysigt och avkopplande och få pyssla i stallet igen....


Snyggt & prydligt :-))

Inga kommentarer: