lördag 24 juli 2010

Får jag presentera..

Thokkadis från GLavaRis!


2 månader


ca 14 dagarEftersom jag har är fodervärd åt Thokkadis mamma Hilda får jag sätta namn själv på min lilla fölis, vilket känns jätteskoj då "Gårdsnamnet" inte var det svåra. GLavaRis - självklart! Men hennes förnamn blev lite svårare, men tillslut fastnade jag för Thokkadis som betyder kärleksgudinna :-) Kan hittils säga att hon är en gudinna, hon spatserar stolt i hagen och bryr sig inte så mycket om sin mor annat när hon vill äta såklart :-) Nyfiken, trygg & stolt verkar hon vara. Hon föddes svart med liten tjärn och kommer bli skimmel. Hon har en Blup på 113, och bärare av silvergenen genom sin mor.

För er som är intresserade kan ni läsa lite mer om hennes stam här :

Fars sida

Hon är efter skimmelhingsten Pegasus fra Sveinatungu. Pegasus har 118 i blup & har en totalbedömning på 8.10 när han visades på Strömsholm som 5-åring. Han är efter hederspremierade hingsten Gustur frá Hóli som har hela 9.01 för ridegenskaper och även en bra förstaklass bedömning för exteriör.

Gusturs avkommor glänste på Landsmót 2004 med bla skimmelskäcken Klettur frá Hvammi totalbedömd till 8,49 med bla 9,5 för trav, andra är Vár frá Vestra-Fíflholti som blev bästa 4-åring med en ridbedömning på 8,47 och den mycket fina och populära
1:klasshingsten Kraftur frá Bringu som tävlats flitigt runt hela Island och var en av de största stjärnorna på VM 2008.

Pegasus mamma Talenta frá Sveinatungu är även hon ett högt bedömt sto och hennes mamma Fúga frá Sveinatungu och pappa Ófeigur frá Flugumýri har båda hederspremie för avkommor.


Pegasus


Mors sida:

Hennes mamma är Hilda frá Olafsvik, ett 5 gångssto med riktigt bra gångarter, hon är importerad 2009. Hildas pappa heter Faxi fra Hóli, en son efter legendarisk Feykir fra Hafsteinsstödum (hederspremie för avkommor). Faxi själv är 1:klassbedömd och känd för att ge avkommor med mycket lyft i sina gångarter.

Hildas mamma heter Ísafold frá Ólafsvík och är inte mindre än ett så ovanligt sto som ett silversvart 1 klassto! Hon är efter Ófeigur fra Hvanneyri, bedömd till 8,55 totalt och hederspremie för avkommor. Även Hildas mormor Rjúpa frá Steðja var ett bedömt silversvart sto med 7.93 i totalpoäng och 1:klass för avkommor.


Hilda

Thokkadis har en bra stam och jag hoppas att hon kommer utvecklas till ett sto som har bra gångarter och en häst som jag kan utvecklas tillsammans med. Framförallt så hoppas jag att hon kommer bli en frisk häst.

Men eftersom det handlar om djur så kan man aldrig veta, även fast de har en "super stamtavla". Det har jag lärt mig på dessa år jag har hållt på med våra hundar... garantier finns det inte...

Ha en underbar dag! Själv skall jag göra mig iordning för bröllop!

5 kommentarer:

Dernole sa...

Grattis till namnval. Det är inte lätt, men hon kommer säkert leva upp till sitt namn. Nu kan det bara bli bra :)

Jane Hagström sa...

Vi hoppas det Helene! Du vet vad jag sagt:-)) Hi hi

Anonym sa...

Vilken söt fölis!!Jättefint namn..Ska bli skoj att följa er på bloggen!!
Vad hände med ditt andra föl du hämtade?
/Ann-Sofie

Anonym sa...

Gud va söt hon är :) Måste följa med dig ut nån dag. Fint namn du valt "Kärlekens gudinna" .
Kramis Maria

Jane Hagström sa...

A-S! Tack:-))Kul att du gillar min blogg! Skicka ett mail till mig så kan jag berätta vad som hände Rós:-)) Maria! Det är bara att ringa:-))