tisdag 22 juni 2010

Träningen påbörjad

Äntligen fick jag "fingrarna ur" och kom iväg på sommarens första "riktiga" träningsrunda med hundarna. Det är nu bara ca 8 veckor kvar tills de skall vara i form och då gäller det att ligga i så de pallar med att jaga tills det är premiär att släppa hund i markerna igen (16 augusti).

Jag måste också vara försiktig med Askas träning eftersom hon avslutade vårsäsongen med en hälta på sitt högra framben. Hon måste tränas upp igen, sakta men säkert. Vet inte vad hältan berodde på men min teori är att hon har träckt sig, och sträcker de sig kan det ta många veckor innan de är bra igen. Har varit med om det förut, så jag vet...:)

Jag hoppas verkligen att hon kommer igen, för i år har vi många härliga jaktdagar framför oss :-)) Dessutom så börjar Askas premiär redan den 15 augusti men inventering på Orsa Besparing. Husse har nämligen gått en utbildning för ändamålet och skall ha med sig Aska på detta uppdrag. De skall inventera ett stort område och då måste orken finnas:-)) Vill inte veta av några skador.....


Lätt med 2, svårare med 3

Var lite fundersam hur jag skulle lägga upp träningen idag. Cykla skulle jag göra men hur får man med sig tre hundar utan att det skall bli trassel och undvika olyckor? Förut har det aldrig varit problem då jag bara haft två hundar som skall tränas, men nu är situationen annorlunda och jag har tre.

Tiden finns ju inte att man har tid att åka ut med dem i två omgångar, så jag klurade lite och satte på dem dragselarna. Pika & Darling får dra mig och Aska får springa lös. Det gick förvånansvärt bra och alla skötte sig utmärkt! Dock har jag ju en utav tjejerna som inte kan gå på fler växlar utan det är bara turboväxeln som finns och det kan faktiskt vara lite jobbigt. Det är ju inte heller så bra, med tanke på skaderisken. Man måste öka succesivt och inte bara fullt ut på en gång..... Vem jag menar? Darling så klart! Men efter ett tag så kommer hon också in i ett bra tembo och då är det bara behagligt att vara ute med dem. Hon har dock en styrka och en uthållighet som är få förunnat, och det tar lång tid för att hon skall bli trött eller tappa lusten.


Full fart framåt!


Vätskepaus i bäcken


Kan inte fatta att det är dags snart igen för jakt, träning och turer till skogen! Det var ju vinter alldeles nyss?! Tiden går så fort så att det är otäckt. Jag ser mycket fram emot hösten nu, men först skall jag njuta av en förhoppningsvis skön & varm sommar!

Skönt var det i alla fall att ha varit ute på första cykelturen med alla tjejerna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vart körde ni? Tänkte cykla lite med Tellus också. Att springa med matte är ju en baggis ;-)

Kram
Michelle

Jane Hagström sa...

Härifrån mot nya rondellen, så tar jag vägen förbi tjärna bastu och mot nyområdet. Hela banvanvallen upp till Båtsta och hem. Lagom tur för otränade hundar, och inte så mycket bil/folk. Du får gärna hänga på sen! Darling må löpa klart först annars kan det bli tok:-)) KRAM

Anonym sa...

Hahaha... ja, det blir nog en himla fart på den lilla rödingen om Darling löper : ) Han gillar ju henne annars så vad ska han inte göra nu?!? Vi hänger gärna med nån gång!

Kram
M