torsdag 10 juni 2010

Pika & Darling..


Skall ut på en liten åktur med husse....

De är på väg till en bekant för att träna lite på duvor. Det är ju dags att sätta fart nu om de skall bli "fit for fight" till höstens jakt & jaktprov. Då kan man inte ligga på latsidan direkt...

Pika har endast haft några duvsituationer här hemma som hon har skött galant. Men när man tränar med stökkmaskin (en maskin som kastar upp duvorna i luften som att de ser ut som om de sitter i marken naturligt) så kan man få till lite annorlunda situationer som om det vore lite mer "verkligt". Skall bli spännande att se hur hon tyckte det var:-) Darling får också följa, hon behöver lite passivitetsträning och då passar det perfekt att vara åskådare när Pika tränar på duvorna.

Själv är jag, Elias och Meja kvar hemma. Det har gått i ett hela dagen, tänk tiden bara rusar iväg. Skönt att bara slappa lite... Har i alla fall hunnit vara hos Rós en stund på förmiddagen, hade med mig min goda vän Linda som jag även jobbar med. Hämtade upp henne vid jobbet så vi kunde åka tillsammans till hästarna. Vi tog även vägen förbi hingsthagen och stallet där Rós kommer husera till hösten efter betet.

Vi var där hos tjejerna en bra stund och njöt av att samtala & fika i lugnan ro medans vi spanade på hästarna som njuter av att bara ha det gott tillsammans :-)) Fick dock en rejäl promenad när vi kom för då var de ända längst bort i hagen och den är stor... typiskt när man har någon med sig....

Men nu sitter jag här och bloggar lite... Meja har dragit till kompisar och jag försöker få till lite annons till huvudprovet som vi arrangerar i september... det finns alltid saker att göra :-))

Inga kommentarer: