söndag 27 juni 2010

Lekstuga

Liten tjej börjar bli stor....

Mejas kompis Mathias ringde i morse och frågade om han fick komma och leka med Meja. Såklart hade hans mamma varit så förutseende att hon packat med badkläderna:-)) Vi har ju koll på varandra genom våra bloggar :) :) *ler* så hon visste att Meja fått en pool.

Det blev i alla fall några dopp i vår gröna lilla pool under förmiddagen till deras glädje! De hade skoj en bra stund. Självklart blev det lite tji emellanåt, speciellt när delfinen kom.... båda vill ha! och ingen vill höra talas om att man måste "turas om".. :-) Försökte jag förklara så pedagogiskt som en hönsmamma kan göra för att de skulle förstå att man inte kan vara en egoist när man har kompisar.. man måste lära sig att dela:-))

Tycker verkligen att det är superbra att Meja börjar få kompisar nu, hon är ju ett "ensambarn" så hon behöver ha någon att tampas med. Att ex. kunna lära sig samspelet med flera viljor, att kunna ge & ta och framförallt att vara en bra kompis. För Meja Hagström är inte de det lättaste vill jag lova.. :) Hon är en tjej som gärna vill bestämma och har massor med skinn på näsan, hennes mamma önskar ibland att hon kunde "tona ned" lite för ibland kan det bli lite FÖR mycket av det goda...

Förhoppningsvis så kommer hon också lära sig att behärska sin styrka på ett bra vis och som hennes fröknar säger "Hon kommer komma långt eller att hon är ett typiskt chefs ämne" Själv vet jag inte om jag skall skratta eller gråta..... hm, men jag tar det positivt.. hon har då ett självförtroende som är få förunnat och i dessa tider kan jag bara vara en stolt mamma:-))

Det märks också att kompisar börjar bli viktigt i deras liv.. det får inte gå för många timmar då det är tråkigt för att man skall få höra "mamma, jag har tråkigt och inget att göra." Tänkte för mig själv idag att det inte står på förrän jag har hela huset fullt med ungar som skall leka. Men jag ser fram emot det.. ett nytt kapitel är på väg...

Småbarnstiden är förbi för Mejas del... snart snart börjar hennes nya roliga liv som skoltjej:-))

1 kommentar:

Marillo sa...

Vad härligt dom ser ut att ha det. Jag kan förstå gnabbet med delfinen - ni hittade ingen större delfin eller *skrattar*

Men Mathias verkar ha haft roligt iallafall och småtjafs det hör ju till.. Och visst börjar dom bli stora. Tänk Meja ska ju börja i "skolan" till hösten. Och säkert kommer en massa kompisar slåss om att få leka med Meja. Så njut av att få ha Meja själv hemma medan du kan ;-)
Jag hoppas att Mathias och Meja fortsätter att leka ett tag till fastän skolan hägrar.. Dom verkar ha såå skoj. Snart blir det bara en massa prat om killar och killbaciller hihi så då lär du ha att göra minsann..

Vi får väl "tuta" ihop Elias och Isabelle sen ha ha så vi har en anledning att pratas vid :-)

Går Meja på dagis den här veckan oxå?? Jag tänkte fara till Masenbaden och njuta med barnen - kanske ni vill följa med :-)

Ha en skön vecka..
Kramen