onsdag 2 juni 2010

Bygga hus


Sitter och drömmer mig bort i lite husbygge...


Tänk vad underbart att få ett hus, helt i sin egen smak och utförande! Allt fräscht, fint och fungerbart. Kikar varje dag på gårdar/hus som är till salu på Hemnet men antingen är gårdarna på tok för dyra eller så är det rena rama renoveringsprojektet. Att köpa ett hus med så mycket renoveringsbehov är inget för varken mig eller Jocke. Då är man ju tvungen i alla fall att ta hjäp utifrån och då blir det dyrt.

Känns i nuläget att vi aldrig kommer få vårt hus på landet... om vi inte bygger nytt förstås. Dock känns det väldigt skrämmande att sätta fart med ett nybygge. Tänk vad tid det tar, och vad pengar det blir. Även fast man har en bra budget tillkommer det alltid saker som måste till.. det vet jag med erfarenhet eftersom min mamma nyss har byggt hus. 5.000 dit och 15.000 tusen hit.. många bäckar små....

Lika så med räntan... kommer den fortsatt vara låg eller kommer den skjuta i höjden som de säger? Vad har man då över i pluskan? Inte så skoj att bara betala på ett hus, man vill ju göra saker också. För låna måste man ju göra om inte lottovinsten trillar in....:):)

Många saker man måste ta ställning till men man måste även våga.. :-)) Hm, jag får nog sitta här och fundera ett tag till.. in i drömmarnas värld :-)

4 kommentarer:

Dernole sa...

Förstår dina funderingar, men om ni inte vågar har ni inget att vinna. Men en sak har vi lärt oss efter 3 fastighetsköp med renoveringsbehov.....skulle varit billigare att bygga nytt.
Kram

Jane Hagström sa...

Ja, visst måste man våga.. men det är ett stort kliv. Tråkigt som 17 att renovera hela tiden.. :) :)

Flodagatan sa...

Halloj..Ja visst blir man sugen på nåt nytt ibland och nu bygger Johans lillasyster (barnens faster)hus nedanför er kan man säga :-) ja du minns kanske för jag tror jag har sagt det :-)
Men visst har dom mkt att göra nu -men det blir kanonfint. Dom flyttade in i helgen. Hon berättade att det är ett grannhus till dom som är till salu ;-) På Pastorsgatan, det kanske är nåt för er ;-) Du får väl kolla Hemnet..
Ha det gott
Kram på er alla..

Anonym sa...

Jag sitter på nätet och kollar in stall,, Nu attans skall jag bygga ett EGET stall, Vill gärna ha en del med lite Hundboxar och rastgårdar med då jag gärna vill ha ett "dagis",,, Så småning om.. Den som lever får se... hehe.

Klart man måste drömma och "planera" annars händer det ju inget alls..
Kram Malin