lördag 5 juni 2010

Båtar & glass


När man far till Torsångs Café, ja då är det sommar!

For dit på en liten tur, jag, Jocke, Meja och Elias. Träffade min mor och Uffe som hade tagit båten dit. Vi hade en trevlig stund som man alltid har i Torsång. Det är något speciellt med att sitta och titta på alla de olika båtarna och allt sommarfolk :-)


Mys:-)

Åh, så kommer hon där, trippandes med en blå tallrik....

Sommaren 95 så jobbade jag på Caféet. Det var mitt första riktiga sommarjobb. Eftersom jag är uppvuxen i Gustafs så cyklade jag rätt ofta till Torsång när jag jobbade. Jag hade häst på den tiden också så hästen hann jag förbi innan och efter arbetet då stallet låg efter vägen.
Det var en rolig tid, mycket galna upptåg och härliga människor som man träffade. En dag kom faktiskt Borlänge Tidning och gjorde ett repotage om oss och våra utsökta Hästsmörgåsar! H+R som vi skrev på lapparna till köket...

När det sen publicerades i tidningen var det bild på smörgåsen och deras upplevelse när jag tassade ut med mackan på en blå tallrik. Jag hade riktiga cafékläder som var röda men volanger på.. så gulligt så :-))

Jobbade hela sommaren och till hösten så lade jag mina pengar på mitt efterlängtade körkort som jag fick tre veckor efter att jag fyllt 18. Stolt som 17 var jag över det! Jag blev inte serverad på silverfat direkt utan fick lära mig tidigt att "skall man få något så får man jobba för det". En härlig känsla att man hade fixat en sådan grej helt själv!

Så Torsångs Café kommer alltid ha en liten plats i mitt hjärta.. :-))

2 kommentarer:

Dernole sa...

Det är en bra läxa att lära, om allt blir enkelt finns risken att respekten på pengar/saker uteblir. Att få kämpa gör att man uppskattar det lilla, vilket många gånger är grädden på moset :)

Ingrid sa...

Kul att få en liten "tillbakablick" i Jane´s liv =) Mysigt är det där ute, jag håller med!