måndag 17 maj 2010

En historisk resa...


som gick till Dalarnas Enviken med omnejd

Vi har länge talat om att fara på en "historisk resa" genom Enviken med omnejd för att kika in vart Jockes pappa är uppvuxen någonstans. Vi hittade på huset som han växte upp i.. det var igenväxt och såg tråkigt ut.. husets glansdagar har passerat för länge sedan.... Vi åkte även och kikade runt lite på andra ställen och hittade bl.a på Knuts kusin, Anna-Greta. Vi hälsade på en liten stund och talade innan vi for vidare på historiens resa....

Lite om Knut:

Han föddes 1922 i Enviken med en syskonskara på 4 pojkar, Knut, Emil, Gunnar och Nisse. Eftersom det blev en stor familj hade Knuts föräldrar inte möjligheter att sörja honom och han blev som 5 åring omplacerad i ett hem vid Yttertänger.

Knut växte upp och levde där i sina ungdomsdagar tills han blev 17 år. Sedan drog han vidare i livet och skaffade jobb. Livet rullade på och han träffade sin käresta Kerstin (Jockes mor). De gifte sig 1948 och de fick 7 barn tillsammans. Lisbeth, Gunilla, Lasse, Tommy, Kristina, Mikael och Joakim. Idag lever Knut ensam då Kerstin vandrade vidare år 2009.

Det var intressant att få vara med när han berättade. Skoj att få ännu mer insyn i hans tidigare liv. Han är ju 87 år gammal, så det har hänt en del och det är något speciellt med att få höra det från någon som har levt detta liv för så länge sedan. Bara det att ta sig till skolan..... 7 km på spark tur och retur! DET vore något för dagens ungdomar:-))

Vi hade en skön eftermiddag tillsammans och jag tror Knut hade det också:-))
Här kommer det lite bilder jag fotade idag:-)


2 kommentarer:

Ingrid sa...

Åh vilka vackra bilder!!!!

Jane Hagström sa...

Tack snälla rara du:-)