lördag 8 maj 2010

Äntligen


har vår studsmatta med nät kommit på plats.Jag och Meja gjorde det sista igår morse så nu är det fritt fram att studsa sig mätt! Meja frågade mig när hon fick hoppa och till svar sa jag som så att "du får hoppa hela dagen om du vill... ända tills du går och lägger dig" Mejas ögon blev jättestora och sken upp med ett supersmile som täckte hela hennes söta ansikte:-)) Nog hoppade tösen mycket, men riktigt hela dagen blev det inte för vi sysslade med annat också.Studmattor är skojiga men även dem har en baksida!
Usch, vad Mejas hår blev statiskt!!!

Mössan åkte på - direkt!

Tappat förstånd eller vad?

Igår på eftermiddagen for jag och Meja ned på lekparken som hon kallar för "mommens lekpark" eftersom den ligger vid mitt/mammas jobb. Perfekt att vara där eftersom det är nära till toalett och värme om jag behöver ge Elias mat eller så.

Eftersom jag tyckte det var kallt igår hade jag satt på mig kläder så jag inte skulle frysa. Två underställströjor och min vintäta jacka.. + pannband. Meja var klädd lika dant, ett måste eftersom det blåste så in i norden också.

När vi kom ned till parken ser jag till min förskräckelse hur de andra barnen och föräldrarna är klädda... En mamma hade en tunn jacka, uppvikta byxor, ballerina skor utan strumpor i! Jag blev frusen bara jag tittade på henne... ett barn hade bara en fleecejacka utanpå sin tunna tröja.. och ni vet väl att fleece inte stoppar vinden! Hon hade inte heller mössa.. usch tänkte jag för mig själv. Såg även en liten tjej som låg i vagnen helt utan filt eller dyl.. hon kanske var i 6-8 månader... såg himla kallt ut faktiskt..

Jag tycker det är lite oförstånd från föräldrarnas sida faktiskt... det skadar ju inte att ta på sina barn kläder.. kanske är löjlig men jag vill inte springa till doktorn i onödan med ungar som har ex. öroninflammation pga. att de inte haft mössa på sig...

Nåväl, det är inte mitt problem!

4 kommentarer:

Nina K sa...

Ja du, man kan ju fundera. Man ska då inte vara rädd för att ta på sig en mössa om det behövs och sunt förnuft kommer man långt med :-)

Dernole sa...

okunskap, människor som inte är vana att vistas i utomhus miljö. De tittar ut ser solen och då är det varmt....

Marillo sa...

Hoppsan ;-) nu känner jag mig träffad he he för att jag glömde Linus mössa ute på våran altan när vi gick till er - han låg ju och sov när vi började traska och var såå varm och inte hade jag nån tanke på att han faktiskt "kunde" vakna och vilja springa runt :-) Och jag om nån borde veta "bättre" jag som har öronbarn och visst är det trist när dom blir sjuka..

Jag tänkte faktiskt på det hela vägen hem att det blåste och stod i så det var lite lustigt att du skriver om mössor :-)

Fräsigt kort på Meja förresten och tack så mkt för idag. Mathias hade jätteroligt och var bra slut när han kom hem så han somnade faktiskt relativt tidigt..

Här kommer länken till mamman med såå många barn ;-)

http://www.tioungar.blogspot.com/

Ha en bra kväll och somna gott.

Jane Hagström sa...

Ha ha Marillo! Inte skall du känna dig träffad för det inte, glömma kan alla. Men det jag menar är att när man vet att man skall tillbringa tiden ute skadar det inte att klä på sina barn.. så tycker jag.... men jag kanske är lite pjoskig :O)

Skoj att ni kom, Meja tyckte det var roligt, men hon tyckte det tog lång tid innan ni kom :-) Hoppas vi ses snart igen!