fredag 21 maj 2010

Adilla

På begäran blir det en inlägg om Adilla :-))


Adilla fick följa med oss hem i söndags efter att vi träffat Tomas med familj på hästhopptävlingen i Insjön. Hon var även lite ledsen över att hennes Jazza var borta (se tidigare inlägg i bloggen) så vi ville muntra upp henne lite, och även ge Tomas lite mer tid att leta...

Vi bestämde det, men när dagen var slut så fick Tomas ett telefonsamtal om att de hittat hans hund Jazza.. men vi hade ju bestämt att Adilla skulle med oss och så fick det bli.

Det skadar inte heller att hundarna får byta miljö och att lära sig umgås med andra hundar. Vi har också passat på att träna lite med provokation/störning så hon ska få lite mer "kött" på benen innan träningen i helgen.

Rar & snäll


Hon är en rar och snäll hund som vill alla väl. Hon är alltid positiv men hon är inte så förtjust i att träna linförighet.. där brås hon på sin mor:-)) Aska har aldrig gillat att träna "dressyr" i den bemärkelsen. Vissa hundar tycker det är skoj medans andra tycker det är blä... Däremot är Adilla duktig att sitta still medans man provocerar henne med det ena och andra....Hon gillar även att leka, det har blivit ett antal varv på gården.. hm, måste nog så lite gräs i slirspåren! :-)


Hugger som en kobra!


Det sägs ju att settrar är fisiga med maten.. men jag har aldrig sett en hund som äter så fort som Adilla gör. Det bara smäller till i skålen så är maten borta!! Hon har varit så sedan liten och är så än! Inga problem med att få henne äta inte. Hon väntar gärna vid min sida på morgon & kvällskvisten tills hon fått sin mat. Alla hennes andra syskon har jag också hört är glada i maten, så även vår Pika.


På lördag får Adilla träffa sin husse igen:-)) Gissar att husse längtar, men tror ni Adilla längtar efter husse??Vi väntar på ett "Yaaah"....


åh, så kom det...


Gott gotti gott gott :) :)


Hon får även träna att "bo" i hundgården under dagarna =)

Inga kommentarer: