söndag 18 april 2010

Unghundsträning


Pika & Frosti kämpar på:-)


På förmiddagen hade vi lite unghundträning här hemma. Vår gode vän Marica kom förbi så vi passade på att träna de små syskonen lite tillsammans. Våra andra hundar var också med och fick agera "störningshundar" för de små.


Frosti har fin kontakt med matte:-)

Det är ju så bra när man är någon mer som tränar för då skapar man nya situationer som kan vara lite svårare för hundarna, så att träffas så här och bara träna en kort stund gör susen!

Min lilla hundtränare..


Framtiden är räddad! Blir så full i skratt. När Marica och Jocke tränade på som bäst med Frosti och Pika så ville också Meja vara med. "Ge mig Aska, jag skall också träna!" Hon tog Aska och tränade "sitt", "ligg", "stanna kvar", inkallning och sist men inte minst apport!Blev så impad av hennes agerande när jag hörde min lilla tjej kommendera Aska "apport", så jag glömde av att instruera Jocke och Marica när de tränade. Trodde inte att Aska skulle lyssna på Meja men ack vad jag trodde fel.. hon lydde Meja med minsta vink! Men så fick hon ju godis också:-)) Det syns verkligen att Meja är uppvuxen med oss och hundarna och hur vi tränar.. hon gör likadant. Använder kopplet, handtecken och ger beröm osv.. man blir varm i hjärtat. Och det bästa av allt, hon gillar det! Hoppas bara det dröjer några år innan hon tjatar efter en "egen" hund..


Vantar kan också vara apportföremål!Känns fantastiskt att kunna vara ute igen och träna hundarna. Ljuset och årstiden gör ju bara att man blir så glad! Och det bästa med det hela är att det bara har börjat :o)

Efter träningsstunden knatade vi hem igen för att fika på lite äppelpaj. Hundarna fick gott vänta i hundgår´n tillsammans.


Fr.v, Nero, Darling, Aska, Pika & Frosti

2 kommentarer:

Dernole sa...

Så skönt, att ha en lite hjälpare :)Om några år har du en till. Är nyfiken på vilken hingsten med stort H var????

Jane Hagström sa...

Ja, Meja gillar att hjälpa till:-) Jag "hittade" några fina hingstar men jag måste kolla med Ingela vad de hette..hingstkatalogen var ju slut när jag skulle köpa den.... anteckningar på programmet hann jag inte.. men jag LOVAR att återkomma om det! KRAM