tisdag 6 april 2010

Pika

I morgon blir "lilla" Pika 9 månader!

Och med det så börjar träningenallvar. Nu är det slutlekt om hon skall bli vår nye jaktkamrat. Tanken är att gå lite jaktprov till hösten och då måste hon vara redo för det. Det finns ju som sagt inga genvägar när man håller på med hundträning så det är bara till att jobba.

Just nu övar vi med att få henne att respektera "sitt" signalen på pipa vilket går utmärkt. Hon är otroligt lättlärd och tycker det är skoj att träna. Hon är inte heller så "hårdhudad", vilket jag tycker ät toppen. Visst har hon också en egen vilja ibland men hon tar åt sig på ett mycket bra sätt när man korrigerar henne. Och det i sin tur gör ju att träningen blir lite lättare och roligare.


En bra kontakt är alltid önskvärt:-)

Hon har även bevisat att hon är en racermaskin i skogen, hon tar för sig rejält och använder vinden på ett förnuftigt sätt med bra kontakt.. Jocke var alldeles lyrisk när han kom hem från skogen igår.... skall bli väldigt intressant att se henne på fjället när vi åker till Härjedalen om ett par veckor.


Pantertanterna ser på när husse tränar Pika


3 kommentarer:

Dernole sa...

Låter lovande:) hon är ju otroligt vacker också. Så spännande det ska bli och följa hennes fortsatta träning och sedan jaktstarter :)
Själv har jag en 11 veckors piraya som jag försökrer få att förstå att aj och nej inte är glada tillrop :D
Kram

MammaMia sa...

Men vilken söötis , nästa lika söt som HUSSE ;0)
kram

Jane Hagström sa...

MH - Tack, ja hon är en söt liten tjej, skall bli kul att träna vidare med henne. Skoj med pirayor.. tur dock att de växer till sig! KRAM

Mia! Ha ha du e rolig du!