torsdag 29 april 2010

Önskar ibland....


att jag vore en bläckfisk!

Det är mycket som skall hinnas här hemma då jag, Elias och Meja är själva emellanåt. Idag rann tiden bara ifrån mig....

På förmiddagen kom svärfar förbi. Han ville få sig en omgång med frisörssaxen.... när det var klart så satte jag mig med min deklaration en stund medans jag fixade maten. Elias sov då så han "störde" mig inte...

När Jocke sedan for till jobbet var det dags att hämta Meja på dagis, men först in med hundar från hundgården...

Väl hämtat Meja på dagis så svängde jag förbi affären en snabbis.. "Meja? -Sitter du kvar i bilen och passar Elias medans jag springer in?" ... Man biter sig i tungan och hoppas på att ungen skall svara... "JA".... oftast gör hon det.... även denna gång... Phu, skönt då går det fort tänker jag för mig själv.. Man spar en massa tid + att jag slipper vara orolig att Elias skall vakna och bli ledsen i affären.. har liksom inte lust att slita fram "bröna" där.... hugha, hemska tanke....

Handlingen avklarad.. hem och fixa lite mellanmål till Meja... Byte på Elias, mata..... vi han också med lite klädprovning jag och Meja. Garderoben måste tömmas på urväxta plagg. Elias skall ha en byrå så lite här hemma måste struktureras om.. Plats i huset är ju inte det jag har mest av direkt...

Klart med kläder och dags att göra iordning Meja för hästis.. (ridskola)... Elias hade såklart somnat när det var dags.. hur skall man göra. väcka, ge mat, byta eller bara hoppas på att det går vägen så man hinner skjutsa tjejen till Hästis utan att han vaknar??!!

Medans jag klär på Elias står hundarna och trampar.. de vill också ut.. ghaaa, kan de inte väääänta, tänker jag för mig själv.. men de kan de ju inte såklart. Tar Elias på armen medans jag knyter mejas ridskor, släpper ut hundarna och hoppas att de gör det man skall göra....

Nåväl, skjutsat Meja... åkte förbi en vän och fick lite kaffe medans Meja var borta (har 1.5 h på mig) hann mata Elias, byta och tjattra lite.. hämta Meja och hem för att fixa käk...

Våfflor på menyn idag! Och det är inte lätt att vispa smeten när man har en sällskapssjuk kille som bara vill vara på armen.... men jag klarade det också. Allt går bara man är lite påhittig... Tänker för mig själv att "det vore bra med fler armar"

Efter maten, lägga Meja, läsa för henne med Elias i armen.. när nattningen är klar står hundarna och trampar igen... de vill ju ha MAT! Fodra.. de nöjda.. phu...

Satte mig sedan i soffan och kände bara att luften gick ur mig för ett tag och där har jag setat tills Jocke kom hem för en stund sedan. Ja, helt har jag inte setat still.. har matat, bytt och talat med Elias hela kvällen... när Jocke kom hem så lämnade jag över mitt barn till far en stund och nu sitter jag här, bloggandes.. Känns faktiskt lite skönt att få "ventilera" sig lite. För så känns det när jag skriver.

Men jag klagar inte - jag älskar att vara hemma nu och jag är lycklig. Men ibland får man ju leka med tanken... att man kanske skulle haft några fler armar och tid.

God Natt på er!

1 kommentar:

Maria blogg sa...

Håll ut. De kommer att gå över bara man kommer in i att var ensam hemma. Klarade jag de så klarar du de me :)

Synd att jag inte han hem innan ni åkte. Få ta det en annan dag.

Kramis Maria