onsdag 21 april 2010

Kreativ

Det blev en innedag...

Kallt och ruggigt har det varit hela dagen. Vi har stannat inne i värmen och inte varit utanför dörren annat än när vi var på vägning till BVC såklart. Man tycker ju att dagen skall gå sakta när man inte gör något speciellt men timmarna rusar ändå på något konstigt vis bort och vips så är det kväller igen.

Hade besök av goda vänner på lunch idag. Vi åt god pastasallad tillsammans och hann tala lite skit med varandra innan hon var tvungen att fara tillbaka till jobbet. Perfekt att kunna ses över en lunch när tiden inte annars räcker till. Mat måste vi alla ha, varje dag!

Påhittigt pyssel

Jocke påminde mig häromdagen att vår lilla Pika inte har något markeringstäcke nu när vi skall åka till fjälls... jo, några täcken har jag ju såklart men Pika har inget eget. Funderade lite om jag skulle sy henne ett täcke men då är ju kruxet att hon måste ha lina på sig när hon skall springa på fjället och våra selar är för stora för henne.... (lina har man så man har chans att ta tag i hunden om det uppstår en fågelsituation, de får inte springa efter fågel.)

Äh, sagt och gjort så knåpade jag ihop en ny sele som hon kan ha. Det tog mig ett par timmar att sy den och då fick jag den precis som jag ville. Har massor med tyg hemma eftersom jag syr vanliga täcken i normala fall så kostnaden för Pikas sele blev 0:-


Elias höll mig sällskap:-))


Selen är sydd precis som en nomesele/dragsele. Linan fästs bak så den slipper trilla mellan benen när hon springer. Har också fäst ett gummiband att sätta under magen för att undvika att selen kryper fram mot frambenen. Den blev jättebra och Pika var duktig när jag provade den på henne ett antal gånger.. hon var ju lite förbryllad såklart vad jag sysslade med... men snart, snart skall hon få veta varför.. hi hi


I morgon far vi nämligen norrut - Härjedalen väntar!

6 kommentarer:

Dernole sa...

Åh så skönt, blir lite avis. Finns inget bättre än härliga härjedalen :)Ha en skön vistelse

Nina K sa...

Åhhh vad du är duktig att sy :-) Hoppas ni får underbara dagar i fjällen!

CityMamman sa...

Vad duktig du är min kära syster! Ser ut som du har köpt den för 500 eller nåt.. Lillsyrran är stolt :)

Jane Hagström sa...

Jennie! Du vet ju att stora syster är praktiskt lagd :-))

maria sa...

Vad använde du för mall när du syr sele?

Jane Hagström sa...

Maria... Jag använde en gammal sele som jag har haft sedan tidigare och passade på att göra den precis som jag ville ha den. Allså inget jag producerar:-) Kika gärna in GLavaRis på FB så ser du mina kreationer för hund!