fredag 16 april 2010

Jag hatar....

De otäcka FÄSTINGARNA!!!!

Nu är de här, de otäckaste av dem alla. Odjur som ställer till att hundar och djur blir sjuka och som ger oss människor obehag.

Satt och klappade på Darling i morse och kände något i huvudet. Hade inte en tanke på att det kunde vara en fästing så jag trodde att hon hade fått någon plita eller så. Kikade närmre och fick såklart se det läbbiga lilla krypet - BLÄ!


VILL INTE, VILL INTE, VILL INTE att de skall finnas över huvud taget! Det sägs också att det kommer bli ett fästingår iår eftersom vi inte har haft någon tjäle i backen. Synd det då kan man tycka att vi har haft en kall vinter i onödan..

Är inte heller så jätteförtjust i de olika preparaten som man har i förebyggande syfte, typ Frontline och de vita fästinghalsbanden. Har trimhundar som har varit när att coola vippen pga. att de har använt dessa.. Tack och lov slutade det lyckligt denna gång. Men vågar man chansa? Tänk om man har en hund som inte tål dessa ämnen. Näe.. man kanske måste blanda en egen kompott fästing vätska som man kan spruta på... hur den nu gjordes?
Vet någon? I så fall vore jag tacksam om du skrev ned det till mig:-))

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, nej, nej!!! F-n vad jag hatar de där parasiterna. Visst har hunderna varit i Örebrotrakten nyligen? Här borde de inte ha vaknat till liv än, men det är väl bara en tidsfråga, suck!

Kram
Michelle

Jane Hagström sa...

Michelle! Jamen, så kan det ju vara! Det hade jag inte en enda tanke på! Men kan den verkligen ha setat där i en vecka??!!! KRAM

Anonym sa...

De kan ju krypa i pälsen i upp till 2-3 dagar innan de sätter sig har jag läst nånstans. Vi har ju snö kvar i terrängen och minusgrader på nätterna så de borde inte vaknat här än... fast man vet ju aldrig med de där odågorna till "djur" : /

/Michelle