fredag 5 mars 2010

Smörgåstårta!


Här kommer receptet på min smörgåstårta jag gjorde igår!


ca 16 bitar

I stor förp. Polarkaka (6 skivor)

Fyllning 1:

  • 2 Hårdkokta ägg
  • 1 Burk Tonfisk (i bitar)
  • 2 dl Cremé Fraiche

Fyllning 2:

  • 2 dl Cremé fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 1 ask leverpastej (bredbar, jag använder Arbogas)
  • 1/2 dl gräslök

Fyllning 3:

  • 1 dl Cremé Fraiche
  • 1 dl majonäs

Bland ihop fyllningarna var för sig. Lägg ut första smörgåsen på en tallrik eller liknande och bred första fyllningen på hela smörgåsen. Tag sedan en del smörgås till och bred ut den andra fyllningen. Lägg sedan sista smörgåsen (den 3:e) och bred sedan ut den 3:e fyllningen på toppen. Låt sedan tårtan stå i några timmar, helst över natten. Då blir den saftig och god.

Överst: Kryddgrönt så som persilja eller dill, räkor, gurka, skinka, ost, ägg eller vad man gillar. Garnera som du vill!

Tips! Man kan också ha i lite lök i blandningen med tonfisk. Man kan även ha rom i och de som gillar lax kan ha lax uppepå tårtan istället för skinka!

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Ingrid sa...

ÅÅhh Gu så gott det lät, det ska provas!!
Nu ska jag ialalfall försöka förbereda mig på att åka.. blir upphämtad vid 11... är lite pirrig =)

Stor kram på er, så hörs vi till veckan!!