onsdag 10 mars 2010

Orange...

Idag kom det... kuvertet som är orange och som talar om hur det blir i framtiden....

* Törs jag öppna det?

* Förstår jag verkligen vad som står där?

* Vill jag verkligen förstå?

Ja, skall jag vara riktigt ärlig så är jag inte så jätteintresserad av dessa siffror... men man kanske borde vara det?

Hur gör ni när det kommer? Blir ni taggade av att spara mer i pension, skaffa nytt jobb för att tjäna bättre eller gör ni som jag... tar kuvertet och lägger det i hyllan tills nästa år då det byts ut mot nästa års kuvert....

Jag vet då i alla fall att min bankkontakt tycker att jag "ligger bra till" för en bra pension, och det känns bra för mig. Jag sparar själv också om än inte så väldans mycket, lagom är bäst. Men eftersom jag började spara redan när jag fick mitt första jobb har jag ju kommit en bit....

Känslan för min pension ligger för mig så så så långt bort så det är svårt att ta till sig att man en dag kommer dit och skall leva på just en pension.....och det är klart då vill man ju ha en bra "lön". Inte vill då jag bli en snål pensionär som skall räkna på allt, spara på allt för att få det att gå runt ekonomiskt. Leva med en ständig oro att "jag får inte bli sjuk för då har jag inte råd" osv....

Men att spara mycket är inget för mig heller. Vem vet om man kommer leva till 65? Jag lever hellre i nuet och unnar mig idag när jag är frisk lever och njuter av livet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi hi,, jo jag gör som du,, byter ut kuväret i hyllan varje år,,
Har ju inte så mycket att skryta med efter "alla år hemma",, Sparar lite vid sidan om jag me,,

Kram Malin