söndag 14 mars 2010

Mejas dag


Barnens Skidspel
som gick av stapeln i Falun blev en "hit" som vanligt. Meja åkte sin vända "långfilen" som var på 1.5 km. Inte så jättelångt med den längsta sträckan de bjöd på denna dag. Strålande sol med lite moln och en behaglig temeratur - helt underbart!


Folkmyller....

Mycket folk var det, och vi hade tur att vi fick en parkering! Hade vi kommit lite senare hade vi fått gått väldigt långt för att komma på plats. Bilarna stod parkerade överallt, och man fick rysningar om Lapplisan skulle ha kommit... många slantar att håva in eftersom bilarna stod huller om buller - Djungels lag :-)

Meja fick även träffa Bubo, ugglan som är Skidspelens Maskot. En bubo som hon har talat om i ett års tid, sedan vi var där förra året... Då hade vi inte turen att träffa honom och få en kram så denna gång "tog" vi honom direkt för att undvika gnäll.... ja, ni vet ju hur det blir när en 5-åring inte får som de vill...


Underbara efterlängtade kram:-))


Meja på upploppet!


Stolt tjej med medalj!


Och en stolt mamma :-))

Hur gick det för min fybenta vän, Pika då?

För första gången fick Pika följa med på ett stort äventyr... massor med folk, hundar lite här och där. Både tjocka, långbenta, prickiga, flerfärgade, elaka, högljudda och ruffsiga vovvar... Hon blev lite fundersam i början men svansen, -ja, den gick mest hela tiden.

Klart hon blev lite osäker när vi träffade hundar som gafflar som stuckna grisar i kopplen och härjar som tokar med sina mattar och hussar... Pika tittade på mig och undrade med sina ögon "skall man göra sådär matte?"...

Efter ett x antal lika dana hundar så brydde sig inte Pika om dem mer, det kändes som om hon tänkte för sig själv..."vilka töntar, härja på det där viset"


Min söta lilla tjej....


Själv är jag jättenöjd över hur hon tacklade den nya miljön, glad, nyfiken och lugn. Hon gör mig än en gång glad i hjärtat.

Pika somnade gott när vi kom tillbaka till bilen.... och jag kan säga att hon är trött än fast det var några timmar sedan vi kom hem. Det blir en skön soffkväll tillsammans :-))

Hoppas att ni alla har haft en underbar dag denna härliga söndag!

2 kommentarer:

Bonde-Susanne sa...

God dag vännen! Inga barn än :-)
Vilken mysig dag ni hade igår. Hoppas att fikat smakade oxå :-) Kolla in videon som jag fick skickad till mig, lyssna noga ;- ;-)

// Kram

Jane Hagström sa...

Hej Susanne! En mysig dag som vi sent kommer att glömma, åtminstone Meja:-) Fikat smakade mumma! Men vilken video menar du? KRAM