tisdag 2 mars 2010

Irriterande telefonförsäljare


Kan man bli galen på!!

Har ni funderat hur dessa försäljare fungerar egentligen? De lyssnar inte, bara maler på tills man får sår i öronen... Man kan tala om flera gånger i rad att: "jag är inte intresserad", men vad hjälper det? De lyssnar inte.

Jag gillar inte telefonförsäljare över huvud taget. Att ingå ett köpeavtal per telefon kan bli hur fel som helst. Nä, bättre var det förr när den hederliga posten kom i brevlådan och man kunde sitta och läsa villkoren i lugn och ro...

Har blivit "lurad" flera gånger av dessa telefonförsäljare, både hemma och på jobbet. Idag ringde killen som lurade mig förra gången. Det som hände var att jag sa, hm, ja, jo, kanske.. medans han rabblade upp vad vi hade för sökord på internet som leder till vårt företag... han ringde från "hitta företaget"..eller ngt liknande. Det som hände var att enligt dem, hade jag tackat ja till det han beskrev. Att vi skulle finnas med på deras sight... när räkningen kom skulle vi betala 2.500:- + moms!!!! Jag hade inte lovat något då men det fanns inspelat menade de. Det jag hade sagt ok till var att jag hummade Ja, jo, kanske.. osv.. så vad ni än gör säg inte OK! Fakturan kunde vi inte bestrida så vi fick glatt betala.

Hur gick det med killen idag då?

Jo, det gick till på samma sätt som förra gången. Han rabblade och jag sa just ingenting förutom att jag inte gick med på något föränn jag sett ett avtal och villkoren som gäller.. dessa ville jag ha skickat till mig som post. AVTAL? "nej, det går inte och det har vi inte, det finns inget att skicka", sa killen till mig. "Det du kan göra är att gå in på hemsidan och titta på vad som finns registrerat om ert företag, och därifrån ta ställning om ni vill vara med"

???? VA? inget avtal.. himla konstigt företag som inte har avtal... det hela slutade med att han skulle skicka den gamla fakturan så vi kunde se vad vi "råkade" säga ja till förra året..

Visste ni också att Eniro finns som Eniro i katalogformat och Eniro.se på nätet?

Skall man finnas med på båda ställena som företag måste man betala två olika fakturor.... DE har lurat mig två gånger. Jag har betalat i tron till att jag betalade till katalogen .... men det var Eniro. se på nätet jag betalade till istället, det såg jag när fakturan kom.. Grrr, dyra pengar för en liten företagare som mig....

Så nästa gång kommer jag vara benhård!! Ingen skall lura mig igen, det skall jag se till! Det är inte heller så lätta att hålla reda på alla försäljare när det ringer ett X antal varje dag och vill säja både det ena och det andra.. och självklart har alla den bästa produkten!


Nej, nu har jag skrivit av mig lite och skall nu fara hem till hundarna som längtar efter mig. Går fortfarande hemma och väntar på att jag skall få mitt modem, hoppas hoppas det kommer snart för det är inte skoj att vara utan datorn.. saknar er:-)

3 kommentarer:

Eva sa...

Hej Vännen!
Jag har oxå blivit lurad. Men det finns nåt som heter VARNINGSLISTAN som jag gick med i. och fick stor hjälp av när jag satt i klistret. Efter polisanm hörde jag inge mer från ett snarliknande eniro företag. En billig försäkring För dom varnar på engång & om vad dessa dårar sysslar med. Eva

Jane Hagström sa...

Hej Eva! Oj, vad bra. Den skall jag kolla upp... Tack så mycket för tipset!!!

Anonym sa...

Som privatperson är NIX kanonbra. Då får telefonförsäljare inte ringa upp dig hemma. Jag gick med för tre år sedan och det har funkat jättebra!

Kram
Michelle