söndag 14 februari 2010

Hästtävling Vs Dramatik

Vi har haft en superskön dag idag. Solen har strålat från en klarblå himmel och det har varit lagomt kallt. Har haft riktiga vårkänslor - helt underbart!


På förmiddagen myste vi tillsammans här hemma i lugnan ro. Städade och plockade lite springandes i långfillingarna (älskar helgerna när man inte behöver bry sig). Vid lunchtid for vi till Romme Travbana för att titta på lite Islandshästar. Vår lokalklubb Ódinn, hade tävlingar där idag och då ville jag såklart kika lite. Man vill ju veta hur man skall bete sig den dagen jag själv skall göra debut på tävling :)))

Píka var också med oss och kikade på tävlingarna, ett perfekt tillfälle att ge henne lite miljöträning. Det visade sig vara jättebra för när vi kom dit och hon fick se alla dessa stora hästar som sprang fram och tillbaka blev hon skiträdd!! Hon försökte skälla ut dem och krypa bakom husses ben... men efter en stund så märkte hon att de inte var så farliga som hon trott... Dessutom så spelades det musik i högtalare, många hundar var där liksom mycket folk. Píka skötte sig galant och somnade på tre röda när vi kom tillbaka till bilen. Verkligen en nyttig dag för en liten tjej.


Men under tävlingen så hände det som inte får ske! Tre hästar rymde i vilt sken! En utav hästarna lyckade de fånga i Torsång en bra bit bort, den andra vet jag inte men den kom också till sin rätt... den tredje hästen hittades i älven!!

Men med en otroligt snabb insats av medhjälpare och brandkår, slutade den otäcka historien bra - Tack och lov....


Foto: Mikael Hellsten

Att säkerheten är viktig i all hantering av häst har verkligen bevisat sig idag.. man får aldrig tappa kontrollen.

Här kan ni läsa nyheterna från Dt.se....

Dramatisk hästräddning

TV

1 kommentar:

M A Friman sa...

Åh det där är aldrig kul. Hoppas verkligen att hästen klarar sig nu. Den såg ut att frysa väldigt.