onsdag 17 februari 2010

Galet irriterande!

Finns det något som kan göra en så irriterad som ens egna djur??

Mina kära hundar ha då en tendens att inte lyssna alls när man släpper ut dem på gården när vi gör morgonkissen.

De får alltid gå ut direkt när vi vaknar och sedan kan vi ta det lugnt ett tag tills vi går på promenad eller att vi hittar på någon annan aktivitet som de får hänga med på.

Så denna morgon, man vaknar är på bra humör, klär på sig och släpper ned hundarna från övervåningen, de är lyckliga och glada, jag lika så. Tar på mig jackan och de får sitta fint innan de får ett OK att springa ut... alltid lika duktiga:-)
De springer ut på gården och gör sina behov och tar sedan sin pringrunda bakom huset! Jag står och väntar ett tag till jag kallar in..... men vad gör hundarna då? Jo, de springer fram på framsidan och börjar äta bajs!! Ghaaaa, vad irriterande man kan bli tokig!!!!!

Ropar snällt första gången och hundarna har som proppar i öronen, inte en tillsstymmelse av att de ens vill höra vad jag säger.... känner adrenalinet börjar koka.... "KOM HIIIIIIIIITTTT" men ice sa nicke... de fortsätter så smått att äta sina korvar....
Tillslut är det ingen idé att ens ropa på dem så det är bara att klafsa ut i djupsnön och försöka få tag på dem... Man tjänar ingenting på att stå och ropa, då gör man hunden bara en otjänst..

När man väl lyckats få tag i hundarna och när man sedan är inne igen är man själv irriterad till tusen, blöt om strumporna och benen efter snön som smält... man hinner tänka både det ena och andra.... Kan också tillägga att detta inte händer jämt, utan ibland... men när det väl händer så känns det bara så frustrerande att de gör som de vill + att de äter bajs! BLÄ

Ja, ens djur kan verkligen göra en galen. Men de kan också göra en lika lycklig:-)


Hoppas att ni får en bra dag! Här snöar det igen! Jättemysigt, vilken vinter vi har!

Här står hundklippning på schemat idag, så jag måste ladda upp med lite frukost nu! Kram på er allesammans!

5 kommentarer:

Dernole sa...

Hahaha, detta är absolut inget jag känner igen...Mina hundar är änglar....NOT
Men det känns väldigt skönt att läsa om någon annans kaos, for som lite distans till mitt eget :)

Anonym sa...

Skithundar ; )Jag börjar bli galen på den pilska settern jag har hemma. Det ska sniffas och slickas var 10:e meter när vi är ute och så fort jag reser mig ur soffan hemma rusar han till dörren och piper för han ska ut och ragga tikar...

Kram
Michelle

Ingrid sa...

Jag kommer ihåg precis hur det var,, vi hade en schäfer tidigare.
Men det är ju som du skriver, visst blir vi Jäklarns irriterade,, men det kommer tillbaka i så MYCKET glädje och kärlek så man snart glömmer det igen!!
Precis som med ungar ;-)

Kram på dig!

Anna sa...

om det är någon tröst så finns det fler, nej många fler som tycker att frusna korvar är värsta delikatessen... :o(
Fy vad det är äckligt när dom tuggat gourmékorvar, och sen kommer o vill pussas blääää...

Jane Hagström sa...

Ha ha.. skönt att jag inte är ensam:-) Borde uppfinna en ny sport - först till lorten.. då hade jag legat bra till med mina odågor:-)) Jobbigt att även ha en pilsk hund hemma....men de är bra goá våra vänner... KRAM på er!