tisdag 2 februari 2010

Datainstallation

Har äntligen fått hämta min nya dator.

MEN det är inte lätt att se till att allt fungerar som det skall. Musen skall installeras, min gamla som jag hade var tydligen omodern så han tyckte jag skulle ha en ny, program skall installeras, e-posten skall fixas, internetinställningarna skall ställas in, brandvägg, trådlöst internet osv... en hel djungel med andra ord.... men jag hoppas att jag fixar det är för lite teknisk är jag... vill jag tro i alla fall....

Känner mig som en viktigpetter med två datorer...

Sen skall gudarna veta att det inte är bara att få en ny dator med de program som man vill ha. De program jag vill ha finns tydligen "en i varje by", vilket betyder att jag kanske får med ett program jag vill ha i "baspaketet". Men om jag vill tex. ha photoshop så tillhör det ett annat paket som såklart kostar pengar. Lika så med Front Page.. som jag iof har nu men det är från 2002 och när jag skall uppgradera till Windows 7 som jag kommer göra snart så kommer det programmet inte fungera..

Så, då är frågan. Är det värt att köpa? För det enda jag använder FP till är att uppdatera min klubbs hemsida, alltså SGSK´s hemsida. Känns ju egentligen inte så skoj att kosta på det själv...

Men vi får se, hoppas att det löser sig. Nu måste jag jobba vidare med inställningarna på nya min nya "Satellite" Skall bli skönt att slippa använda hörselkåpor då min nuvarande dator låter som ett reaplan som skall starta vilken sekund som helst...

Gissar att jag blir sittandes till natta...

1 kommentar:

Dernole sa...

Visst är det en speciell känsla att lägga upp i en ny dator...lite som julafton när man va liten. Det tar såååå lång tid och man vill vara bli klar