söndag 7 februari 2010

Att något så vanligt...


kan ställa till det så stort!

En sak jag länge har funderat på är att: Hur kan människor som skiljer sig, flyttar isär eller gör slut vara så himla taskiga mot varandra? Oftast så är det smutskastning och skitsnack som kommer till, men till vilken nytta?

Att par gifter sig och sedan skiljer sig eller väljer att gå åt var sitt håll är inget konstigt. Det händer varje dag och har så gjort i alla tider. Men att såra sitt Ex. till ingen nytta förstår inte jag.

Man har i alla fall tyckt om, älskat och haft ett liv ihop där man respekterat varandra för den man är. Det tycks glömmas bort den dagen man går isär. Var inte den tiden man var tillsammans någoning värt, kan tyckas...Såklart hänger inte ett förhållande på en enda partner, det gäller ju för båda att få det att fungera.

Nu finns det ju förstås saker som inte är acceptabelt i ett förhållande och visst kan man bli arg när man tar ett beslut att gå vidare på var sitt håll.

Men varför måste man hålla på att älta och såra hela tiden?? Den som sårar måste ju innerst inne må väldigt dåligt själv. Nä, sluta kasta skit på era EX inget blir bättre för att man beter sig på detta vis. Man gräver dock sitt eget skithål bara större och större...

Visa istället att "ensam är stark" och gör något vettigt av situationen istället. Måste man spy ur sig skit eller vara dum så gör det inom fyra väggar eller i kudden till kvällen, men låt inte skiten rinna ut till den berörda eller oss medmänniskor!

Självklart kan man inte tåla allt, så viss förståelse har jag att man måste "sätta stopp".. men inte till vilket pris som helst. Tyvärr så verkar inte alla bry sig om det sorgligt nog...

Det var mina tankar.. var bara tvungen att få det sagt.

4 kommentarer:

Dernole sa...

Ja relationer är svårt,och om en relation tar slut för en av parterna kanske den andre inte är lika färdig ännu. Och tyvärr är det lätt att fastna i känslan av övergivelse och svek. Varje människa har olika lång återhämtningstid.
Men skit prat, förtal och anklagelser anser jag att man alltid bör stå över.
Kramen

MammaMia sa...

Du har såå rätt sååå!!! Håller med dig fullt ut, tänk att man kan snacka så myckt skit om den man left ihop med och har barn med mm som du säger man har ju en gång ÄLSKAT varandra såå VARFÖR håll på såå jag fattar det INTE.Jag drar inte alla över samma kam för vissa sköter sig riktigt bra för att ha gått isär och lever båda "nya" liv så tur för oss att alla inte är lika :0)

Jane Hagström sa...

Mia! Jag drar inte heller alla över en kam, men ganska så ofta får man höra en massa tok hela tiden... senast idag fick jag ytterligare bekräftelse på att mitt inlägg är ganska så riktigt... tråkigt nog. KRAM

Ingrid sa...

Jättebra inlägg, önskar att Många läser det och tar det till sig!!
Har både fått erfara det du skriver och har närstående som är i det,,, så jag vet vad du menar!

Kramar i mängder till er som har det så bra, från oss som har det så bra, iallafall =)