söndag 3 januari 2010

Snart spricker jag!

av nyfikenhet!!!

För vet ni vad??? Nästa söndag skall jag, Jocke och en bekant till mig bege oss till Örebro för att titta på Islandshästar!!!! Weeee, jag spricker av nyfikenhet. Skall verkligen bli intressant att se vad hon har för hästar. Hon har ett antal så jag vet att vi kommer att ha lite att titta på när vi kommer:-) Tänk om jag hittar någon??Har tankarna att skaffa mig ett föl/unghäst som har goda förutsättningar att kunna bli något i framtiden. Ev. lite visningar, småtävlingar, avel och en god vän som jag kan åka med på kurser och ha skoj med. Klart att man aldrig kan veta att just den hästen blir något men man måste chansa lite. Och sedan behöver jag inte känna pressen att behöva rida in henne förrän hon blir minst 4 år. Passar ganska bra nu när jag har lite andra saker på G..

Har ju egentligen inte tänkt hitta någon just nu, utan kanske en tills nästa sommar. Men finner man det man söker och det uppstår kärlek ja, då är det väl bara att slå till??!! Eller??? Hm, varför vänta, man lever ju bara en gång.... mitt favvo motto nu för tiden. Man vet aldrig när det tar slut...


Tänk om hon står där, tjejen med stort H???Har i alla fall förberett mig med att lusläsa allt om Islandshästen och dess egenskaper osv. Det är mycket att tänka på inför ett hästköp. 4 gångare, 5 gångare, allergi, mentalitet mm. mm. Har också talat med kunnigt islandshästfolk som kan sin sak och tagit reda på lite vad man bör tänka på när man köper en islänning. Vill ju vara förberedd och inte säga efteråt...oj, det visste jag inte.

För er som inte vet, är jag ju en "hästtjej" från början och har hållt på med hästar sedan jag var runt 10 år. Har haft ett varmblod, ett fullblod och min sista häst ett halvblod. Däremellan har det kommit och gått några hästar som man tillfälligt har haft hand om. Saknaden är enorm och jag känner för varje dag att önskan om en egen häst kommer mig närmare och närmare.

Så vem vet? Snart kanske jag får känna doften av hö, ett mysigt gnäggande när man kommer, eller en skön och mjuk mule som snusar en i nacken eller söker godbitar i jackfickan... mmmm, underbart för en som älskar de vackraste djuren av alla!
Bilder hämtade hos www.fotoakuten.se

2 kommentarer:

AM sa...

Nämen så roligt, jag önskar dig verkligen lycka till. Inget är som väntans tider.. ;=)// kram från AM

Anonym sa...

Jag håller tummarna att du hittar din lilla prinsessa,,
Finns inget underbarare än att ha en "egen",

Lycka Till !!
kram Malin