lördag 9 januari 2010

Nyttolördag

Meja är borta och då skall jag passa på!

Meja sover ju hos sin kusin Erik så nu är jag och Jocke alena hemma. Har nyss ätit lite frukost och läst Borlänge Tidningen. Eld i kaminen och radio P4 Dalarna rasslar på i köket. En skön morgon med andra ord.

Eftersom Meja är borta så skall jag passa på att göra allt det tråkiga, gäller att passa på så slipper hon sitta och vänta på att jag skall bli klar. Det som står på prio listan är att göra klart min bokföring för 2009.

Det tar inte så lång stund, men det skall ändå göras och det är lätta att man hittar på något annat som är roligare istället.
Sedan skall tvättmaskinen få sig en omgång... nu jädringens skall tvätten göras klar, hatar att tvätta men det är så skönt när det är klart. Jag tvättar nästan aldrig under veckorna. Bättre att bestämma en dag då man gör rubbet, då finns det tid till annat istället:-)

Sedan har jag en till sak som SKA göras idag. Och vad kan det vara? Jo, mina kära hundar skall få sig en rejäl omgång i lite hundvård! Skomakarens barn vet ni...

Klorna skall klippas lika så tassar. Öronen skall göras ren och tänderna skall få sig en koll. Badet, ja det får vi hoppa över eftersom det är för kallt ute tycker jag. Bättre att göra det när det är varmare ute -21.3 tycker jag är lite väl häftigt...


Så mina vänner vad skall ni göra en kall
lördag som denna???

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tvätt finns även i detta hem...Ska ta tag i den idag!! Sen blir de nog de vanliga , fixa mat , diska , kommma på nå kvällsmat.. lördagsgodis måste handlas..sen är kvällen här.. de går bara runt runt.. Men ska försöka hinn va med barnen en stund , pyssla el läsa de blir så glada då. Varma kramar från Vicki

Anonym sa...

Baka syltkakor om en stund..... gäller ju att sysselsätta de små liven! Kanske kommer hem nån kaka med så ni med får smaka! :-). Kram från Petra o co.

Anonym sa...

Jo du här var det full fart kl 07,00. Filip o jonas är på fotboll- snöbollen cup. Jag lämnade tjejerna hos farmor för det är för kallt att hänga med mig till stallet. Fixa mitt o Camillas stall. (hon är på helg date). Hämta tjejerna, hem 30 min på CTn, lite sittupps en dusch. Nu väntar jag på killarna. Vi skall ev åka till vattenpalatset sen, Kul. (barnen vet inte om våra planer) Kul överaskning,, om det nu klaffar. Tja så lite tvätt, mat, hund, plock, städ,, emellan allt annat. Precis som det skall vara. Ha en fortsatt trevlig helg.. Och du.... Lycka Till i morgon, hoppas du hittar henne med stort H... Kram Malin

Jane Hagström sa...

Ja, att vara tillsammans med barnen är nog det bästa de vet. Man behöver egentligen inte göra något märkvärt, bara man har lite tid att engagera sig:-)

Tack så mycket för varma kramar!

Och vad skoj att läsa om vad ni skall göra/har gjort:-)