söndag 24 januari 2010

Nya bekantskaper


ger mig energi!

Idag har jag haft en supernice dag. Även om jag är trött som 17, men det beror ju på att vi var uppe så tidigt. Vi åt frukost tillsammans med våra vänner från "Götet" innan de skulle fara vidare till Idre på lite skidsemester. De kom på seneftermiddagen igår och stannade tills idag på morgonen. Ett kort och intensivt besök, men väldigt trevligt:-))

Jag och Meja fortsatte vår dag till skridskobanan en stund. Blir så impad av lilltjejen när hon åker skridskor det är som om hon inte hade gjort annat i sitt liv..... tänk att barn lär sig så fort!

Nya bekantskaper...

På eftermiddagen åkte vi till några nya vänner som jag lärt känna genom Islandshästarna. Vi har försökt att "få till det" ett antal gånger det här med att vi skall komma på besök, men alltid är det något som hindrar.. som vanligt. Vi vet ju alla hur det är när man är ledig. Man skall fara hit och dit, göra ditt och göra datt osv.


Men idag åkte vi hem och hälsade på! Supertrevligt och inspirerande. Vi kikade på deras fina hästar som jag har hört så mycket om, så det var skoj att äntligen få en bild av dem. Förhoppningsvis kommer även min lilla Rós också bo där med dem om något år eller så.

De har inte bott där sålänge, men de har ändå hunnit göra massor för att det skall passa deras behov med hästar osv. Gården var till en början bara full av bråte över ägorna. Och ladan som stod där fanns det bara massa gammalt spån i eftersom det har varit ett sågverk en gång i tiden.. Men nu står där en fin lada som det kommer bli bl.a. stall och garage i. De har verkligen lagt ned en hel del tid men det lönar sig.. verkligen jättefint:-)) Vad stolt man måste känna sig när man har lyckas åstadkomma något så fint... Visst, det är nog skitjobbigt att renovera och greja men så roligt när det blir klart.

Även huset är nybyggt.. och vilken känsla det är att komma in i ett nytt hus! Wow.. man blir sååå sugen att ta tag i ett eget projekt. Man får massor av ideér och nytänkande...

Vill verkligen också få tag i min gård framöver... men de växer inte på träd. Allt som kan vara intressant för oss som vill ha djur går åt som smör i solsken. Ställena hinner säljas innan de ens har kommit ut på marknaden...

Hur som helst så känns det superkul att träffa nya vänner. Så skoj att få tala om andra saker än bara hundar som det har varit i så många år. Känns faktiskt lite som om man har "hoppat av det vanliga spåret" och tagit klivet in på ett "nytt spår" som man inte riktigt vet vart det slutar... men jag är förväntansfull och glad över det beslutet. Självklart betyder mina hundar jättemycket, men livet består av så mycket mer än bara dem och jag tänker njuta av fler saker:-))

Undrar vart det slutar....?


Hästarna har för mig varit allt en gång i tiden. De har under nästan hela min uppväxt sedan jag var 10 tagit mycket av min tid. Har många fina minnen med alla hästar som har passerat genom åren. Men sedan -96 så har det inte blivit så mycket häst, förrän nu när jag började rida Islandshäst..... så för mig känns det som om mitt nya kapitel har börjat:-))

Vill vända blad snart...

5 kommentarer:

AM sa...

Vilken härlig dag, underbar ju. men nu är det måndag o jag hoppas den blir lika bra för dig//Kram AM

Anonym sa...

Hej Tjejen!

Men vad det var kul att ni kom och hälsade på igår. Äntligen kunde vi träffas :) :) ...
Niclas var så glad...han blev verkligen taggad av pratet om hundar å´våran Krut Johansson :). Vi är på i Maj!!
Kram från Ingela m. familj

Anonym sa...

Heej!
Vart ska ros stå sen när hon kommer?;)

MVH//Saga

Jane Hagström sa...

AM, Tack så mycket..

Ingela! Ja, det var på tiden! supertrevligt:-)) Klart Niclas skall hänga på med Johansson, han är såå välkommen.KRAM

Saga!
Rós kommer att stå i Sällnäs troligtvis. Det tar 10 minuter att åka ifrån oss. Du får gärna följa med mig till Örebro om du vill och kika på henne! KRAM

Ingrid sa...

Åååh vilket underbart skidspår...!!!!!
Härligt att höra om eran mysiga härliga dag!
Kram