lördag 2 januari 2010

I isande kyla

styrde vi vår kosa till fälten...

-9 grader och en kall vind som kan få vem som helst att önska att de satt framför en brasa. Det var kallt idag och när det blåser blir det inte direkt bättre. Kändes dock skönt att jag klädde i Meja i skoterhuvan, och tur var väl det. För när vi hade satt oss i bilen igen såg jag att hennes kinder var nära att bli förfrusna. Hm, det gäller att vara försiktig med kylan.


Vi åkte i alla fall ut med hundarna till "fälten" där vi brukar vara med dem och idag hade vi med oss en valp ifrån vår B kull, nämligen charmige Zigge. Hundarna älskar att vara på fälten. Massor av mark där de kan springa fritt och där vi har uppsikt över dem. Idag var det också tungt före eftersom det har snöat så mycket den sista tiden - Perfekt styrkepass! Vi passade också på att träna lite med pipan. Det vi koncentrerar oss på är "stoppsignalen" som är viktig för oss med fågelhundar. Det gick galant, men det brukar det ju göra när man tränar :-oooooooo))) Ni känner väl igen er ?

Kylan satte inte bara sina spår på Mejas kinder utan även på hundarnas tassar. Det bildas lätt isklumpar på tassarna när det kallt. En del blir irriterade och vill bita av isen, som Zigge.. Värre blir det ju också förståss när tassarna är oklippta och det ser ut som om de har moccasiner på dem:-) Zigge fick såklart besöka trimmet när vi kom hem så husse fick sig en liten lektion hur man tar bort päls på tassarna...

Is, is massor av is...

Píka full av is:-)

Det som fascinerar mig är hur tåliga våra hundar är. Fast de är genomfrusna av is överallt så är de lika glada och springer obehindrat i terrängen. De klagar inte i första taget! Spelar nästan ingen roll vad det är för väder, en gordonsetter vill alltid vara ute:-)

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilka härliga bilder på eran nyårsmat och efterrätt!!
Och söt bild på en trött fröken..
Våra sov dem med, och jag hade sagt att jag skulle lägga mig eftersom jag skulle upp 06.00 o jobba,, men jag var väl uppe iallafll... pigg o alert på nyårsdagen!! =)

kram på dig!

AM sa...

Hejsan Du.. vilken skönhet, vilken snygging.. ja både du o vovven ;) Jättefina bilder.Hoppas lördagen har varit toppen. Vi har haft ännu en slappardag med promenad o läst böcker. Riktigt mysigt. // kramen på dig

Jane Hagström sa...

Härligt Ingrid att vara så alert! Kan ju inte påstå att jag var det... och ändå var jag spik nykter..

Kram på dig tös:-)