söndag 31 januari 2010

Förnyelse

på G hemma hos oss!

Jag och Meja började plocka undan redan igår för att vi skall renovera lite här hemma. Det är övervåningen som skall få sig ett till rum. Har länge gått och väntat på det, men nu är det dags. Vi har en stor hall som bara hundarna har huserat i, så nu skall det byggas en vägg där för att dela av rummet. För er som vet så har vi inte så jättestort hus så man måste ta vara på det man har.

Huset vårt är byggt 1945, så det är ett tag sedan..och det märks när man börjar greja.. gamla elkablar, telefonkablar m.m. Hur som helst skall det bli sååå skönt att slippa se dessa fula tapeter. Vi har ju bott i huset i 10 år snart så det är på tiden.

Först fick jag ta och plocka ned alla rosetter... kändes lite konstigt faktiskt. Känns som om att plocka bort Geisha.. men det är dags att gå vidare och rosetter är väl inte det bästa att ha på väggarna.. för er som vet samlar de otroligt mycket damm också.. hm:))

Rosetten till vänster är hennes sista rosett hon fick. Hon blev BIS i Garpenberg och blev också bästa veteran. Ett kärt minne och det var skoj att få avsluta hennes karriär på toppen:-) Älskade vän..

Rummet som skall förvandlas.. längtar
Hundarna blir kanske lite besvikna.. de får ju minde plats att husera på! *hi hi*


Meja har i alla fall varit en klippa idag, hon har hjälpt mig massor med att riva tapeter och vattna dem. Det är verkligen ett måste för de sitter som berg. Ett riktigt skitgöra, men vi hade skoj och det är huvudsaken. Kan inte riktigt fatta att hon och jag renoverar tillsammans... min lilla tjej:-)

Hoppas att jag får bjuda på färdiga bilder inom kort))

Nu väntar efterlängtad mat.. korvgryta blir det!

Hoppas att ni alla har haft en skön söndag!

Kram Jane


3 kommentarer:

MammaMia sa...

Jag vet hur det är att bo i ett gamalt hus....man hinner aldrig renovera klart tycker jag. Vi har åxå bott här i över 10år nu så man tycker ju att man borde hunnit en del men icke...TIDEN , ORKEN räcker inte till önskar att jag va lika händig som DU ! Dutti du är som tagit ner rosetterna måste varigt jobbigt :0( Kram till dig !

Jane Hagström sa...

Hej Mia... jo, jag är händig.. har ärvt det av min far. Dock hade jag också önskat mer TID. Men man måste TA sig tid...Ja, det kändes också konstigt att ta ner rosetterna... men några av dem kommer snart upp igen..
Kram till dig med!

Emma-Lou sa...

Hej du och tack för titten :-) Vad snällt utav dig att hjälpa din vän! Bytte själv nylign blogghotell och det kan faktiskt liknas vid att köpa en ny mobil - rena djungeln!