fredag 22 januari 2010

En hjälpande hand


Vänner som ställer upp, betyder så mycket!

När man har djur så ställs man inför olika val och olika situationer som man måste lösa för djurens bästa. Vi har vissa dagar här hemma som jag tycker mina kära vänner får vara själva lite för mycket och då får jag så dåligt samvete.

Mor & dotter myser på sin favoritplats! Varmt & gott:-)


De dagar när Ex. Jocke jobbar förmiddag så är det en sådan dag då det blir lite jobbigare när man har djur. Det brukar vara lite stressigt för Meja skall till dagis, jag måste ut och rasta hundar så de blir nöjda och göra mig i ordning samtidigt som frukosten skall intas. Så dessa morgnar brukar vara lite för stressiga. Ibland hoppar jag frukost och morgontidning för att hundarna skall få vara ute så länge som möjligt innan jag lämnar dem de måste ju bli nöjda! Sedan om inte min hjälpande hand kommer på lunchen så måste jag själv åka hem och rasta dem på dagen, vilket också blir lite tight med tid ibland. Men oftast så löser det sig, men har man djur så måste man planera.

Våra hundar behöver ju egentligen nästan aldrig vara själva, men när de är de så känns det inte så bra tycker jag. De är ju flockdjur och vill vara i vår närhet. Man märker också när man kommer hem efter en dag då de har varit själva lite länge.. -de viker inte ens sida!

Idag har jag dock turen att kunna lämna hundarna till min hjälpande hand som är Jockes bror Lasse. Jag skall skjutsa dit dem nu och sedan hämtar Jocke dem när han slutar jobbet. Oftast när de är med Lasse tar de en tur ut i skogen. Och i denna årstid så är det skidor som gäller. Oftast när de far ut så brukar det bli 2-4 timmar, så mina små vänner gör inte en fluga förnär när de kommer hem! Det är lyx, och jag är sååå tacksam för vänner som kan och vill ställa upp!

Friends for life:-))


Vad vore livet utan dem?

Inga kommentarer: