måndag 7 december 2009

Vacker B ponny

Laeryds Ikaros

När vi for till Orsa för att hämta lilla Píka och Aska som har varit hos familjen Sjööns fick vi komma till Orsa Ridklubb och titta på Mathilda och hennes Ikaros när de skulle träna inför lucia. Mathilda är en hästbiten driven tjej på blott 11 år som redan hunnit med massor inom ridsporten. Senaste prestation hon gjorde var att vinna Ponny DM i Insjön i höstas, (kategori B) - Grattis Mathilda, du kommer gå långt!

Mathilda har nu skaffat sig en ny tävlingskompis, en D ponny som heter Calippo och är 5 år. En talang som kommer ta henne långt på tävlingsbanorna. Det skall bli jätteskoj att få följa dem. Om Meja var imponerad? Njea, hon gillade dock namnet Calippo. Det är nämligen hennes favvoglass!

Mathilda & Ikaros i full fart!
Foto: Olof Aspelin


1:a Mathilda Sjöns på Laeryds Ikaros &
2:a Rebecka Kax/Kungs Konrad. Båda tjejerna från Orsa RK
Bild hämtad från http://www.dt.se/sport/article485109.ece

Så innan luciaträningen satte fart tog Mathilda Meja på en liten ridtur på Ikaros! En jättefin ponny som är 16 år som man inte kan titta sig mätt på. En fint byggd häst med midighet, explosivitet, och frammåt anda. Det fick vi också se när Mathilda satte sig i sadeln... kanske, kanske kan det här bli en häst för Meja att träna på så småningom:-) (vet inte varför texten blev liten, har försökt ändra...)

Två stolta tjejer:o)


Visst är de underbara dessa hästar?

Inga kommentarer: