tisdag 8 december 2009

Uppäten:-(

Duvhöken har hälsat på oss!

När vi var borta i förra veckan så hade Jockes bror Lasse hand om våra duvor här hemma. En dag när han kom och skulle ge dem mat såg han att det såg konstigt ut i vår voljär där duvorna bor. Han gick närmre och till sin fasa fick han se duvhöken sitta i buren!!! Han hade pressat sig in genom nätet på ett ställe där nätet släppt (vår teori) och sedan har han inte kommit ut.

Såklart hade han kalasat på en utav mina vita duvor. De andra två som jag har kvar satt paralyserade av skräck och tryckte när höken var i buren. De har klarat sig bra, men det tog ett tag innan de var som vanligt igen. Lasse öppnade buren och släppte honom fri...


Så nu har jag bara två duvor kvar. Känns tråkigt när jag behöver dem till våren. Får kolla in blocket om det är någon som kan sälja av några till mig. Eller har just du några duvor? Tror inte heller duvorna trivs så bra när de bara är två, de skall vara fler så det blir en liten flock.

Djurlivet är grymt, känns dock skönt att inte vi var hemma så jag slapp se eländet.

Mina kära vita duvor, snart ett minne blott

2 kommentarer:

Nina K sa...

Tråkigt Jane, den hade garanterat kalasat upp de andra duvorna oxå om ingen kommit i tid. Detta har hänt mig många gånger, lika pisstråkigt varje gång! Fruktansvärt att se duvorna sitta i skräck och vänta på avrättning.
Härligt att semestern varit bra, inget vidare vädrer här hemma precis.

Ingrid sa...

Så ledsamt att läsa...
Tur i oturen att han inte hann käka upp de andra också...
Jättetråkigt!
Nya tag nu!
Jättefint och tänkvärt skrivet i min blogg föresten, tackar för det !
Kram Ingrid