måndag 21 december 2009

Underbara människor..

som tänker på sina medmänniskor!

Jag beundrar de människor som har kraft, tid och ork att ge av sig själva även fast de inte är på topp. Att glädja andra om så bara lite, betyder så mycket.

För några månader sedan förlorade vår granne sin kära man i svår Cancer, sjukdomsföloppet gick snabbt och vi alla blev chockade. Kan ju bara tänka mig hur det kan kännas att förlora sin man efter ett helt liv ihop, det är så orättvist.
Han var en man i sina "bästa år" och hade endast några få år kvar till pension. Han levde sunt, motionerade flera gånger i veckan och tänkte på sin hälsa - ändå drabbades han av den avskyvärda sjukdomen. Det finns inga garantier och man kan aldrig veta hur livet ter sig men än en gång... så orättvist!

Ensam kvar kämpar nu en änka med sina barn. En kvinna som ändå har tid och ork att glädja någon annan fast hon själv har det svårt. Beundransvärt tycker jag. Visst, det är bara att "acceptera situationen" säger många. Livet går ju vidare.. brukar vara en mening man får höra ofta.

Nåväl, så när Jocke hade tagit en eftermiddagspromenad med hundarna igår kommer hon med sin "jultradition" som hon kallar det till honom. En stor burk med hemmagjorda pepparkakor som jag öste beröm över förra året, och två fina saffranslängder!


Vi blev tagna, att hon bara har ork, tid och lust tänkte vi... så storhjärtat! Tänk om det fanns fler av dessa människor....

Man blir bara så glad!

Och på onsdag när jag är ledig skall jag och Meja baka... då skall vi nog ta en tur över till vår käre granne och ge henne något av vårt julbak!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Fin blogg !! Tänkvärt och bra, man blir verklgien Glad av dessa mäniskor, kan inte annat än att hålla med!!

Svar påDin kommentar i min blogg:
Lägg av, är du kusin med Elin?! =)
Alltså hur liten är världen ? !!
hahahaha... ja du, jag kan säga att efter den där festen så är jag KRITVIT ... fniss, har aldrig varit så dålig någon gång!!
Men KUL var det, och talet var en KATASTROF!! ;-)
Men Elin var jättego, och ohyggligt lik Naomi Rapace om jag inte minns helt galet!!!
Du måste hälsa till henne så jättemycket!!!!
hahahaha kan inte annat än skratta!

Detta piggade upp mig lite kan jag säga =) hihi
Kram på dig!!!