måndag 7 december 2009

Skadad tass

Ont, det gör ont...
Darling har skurit upp sin tass i veckan när vi var borta. Lasse, Jockes bror har haft hand om henne under vår semester och de har varit i skogen varenda dag. Darling är ju som en katapult och springer som attan men rätt som det var ville hon inte springa. Så när han tittade närmre hade hon skurit upp sin stora trampdyna.

Trampdynorna på en hund är ju ganska så känsliga så det är inte så konstigt att hon haltade och hade ont. Så Darling har en liten viloperiod nu tills såret har läkt ordentligt, vi får hitta på annat sålänge:-) Oftast läker en tass väldigt bra av sig självt bara man ser till att det inte blir någon infektion i såret. Att sätta på en socka hjälper också till när man går ut för att slippa att det det fastnar så mycket lort och att minska smärtan för hunden.

Nu är ju inte denna skada så himla allvarlig men jag har samma filosofi som de flesta veterinärer har - Att man inte behöver sy i en trampdyna, de läker oftast bra av sig självt.

Har faktiskt varit med om när min första gordonsetter, Geisha skar upp sin lilla tramdyna när hon var unghund. Det var ett jättedjupt sår som gick över hela lilltån och såret var jättedjupt. Jag gjorde rent såret två gånger per dag och la nya kompresser i tre veckors tid. Visst var det jobbigt men såret läkte jättefint. Så man behöver inte alltid fara till veterinären så fort de skadar sig, mycket kan man fixa själv. Så länge det inte har blivit någon infektion.

Meja gillar att vara med när det pysslas med hundarna,
här klappar hon på Darling medans jag kikade in hennes tass:-)

Inga kommentarer: