söndag 15 november 2009

Hoppa den tråkiga tiden

Har haft en röjardag idag för ute har jag ingen lust att vara en dag som denna. Snön som jag hoppades skulle ligga kvar försvann såklart och lämnade marken full i gegga, grus och blöta! Jag verkligen avskyr detta väder! Allt blir lortigt, bilen, skorna, hundarna, golven, kläderna och jag tror till och med jag blir lortig. Det känns så i all fall.

Jag och Meja skulle ta en promenad i Mellsta i morse (där de har röjt och gallrat som jag berättat om i tidigare inlägg) men det blev en liten vända för där inne var alla stigar och vägar så mjuka och geggiga av alla maskiner som åkt fram och tillbaka i marken. Grrrr, vad sur jag blir. Än en gång far tankarna iväg på en flytt.... Nä, önskar att man kunde hoppa den här tråkiga årstiden så man slipper detta.
Men när man är inne har man alltid saker som skall göras och idag var det Mejas rum som stod på tur. Jag har gått igenom alla hennes leksaker och skräp och tillslut blev det en halv sopsäck med skrot som vi kastat. Passade också på att plocka undan en del leksaker som jag tycker hon har vuxit ifrån. Hon fyller ju 5 år snart och sedan kommer julen, så det är inte fel att få lite mer plats. Meja har såklart haft ett vakande hököga på mig - Vad kastade du mamma??!! Hm, ibland gäller det att passa på när hon inte ser, för allt kan man faktiskt inte spara! Har också förstökt att få henne att förstå att - Kastar man inget kan man inget nytt få, och det tycker jag funkar jättebra.


Jag och Meja har också hunnit med en liten shoppingsväng på kupolen för att inhandla finskor till semestern. Meja hittade ett par jättefina svarta skor som hon gillade, och de fick de bli. Vi blev både trötta och hungriga efter letandet så det blev en liten tur till Mc Donalds också:-) Gott gotti gott gott! Såklart lite onyttigt men trevligt. Jag och Meja fick tid till att surra lite med varandra och hon passade också på att leka en stund, men innan hon sprang iväg sa jag - Ok, en stund får du leka, sedan måste vi åka!

Jag skrattade för mig själv för hon sa till alla som var där att - Jag har 7 minuter på mig att åka, så jag måste skynda mig!!! Och så stod hon stampandes och väntade på att barnen som var före i kön skulle skynda sig. De är bra roliga de små:-) Anledningen till att hon sa så är för att när vi var där förra gången så fick hon 10 minuter på sig att leka och ju mer effektiv hon var, ju fler gånger hinner man ju åka. Tycker att det är lättare att säga en tid, då har hon lättare att förstå att tiden är slut.. då slipper man en massa onödigt tjafs.

Men nu rinner min tid ur min hand... det är lätt att det blir så i "datorns värld", skall gå och hänga en tvätt sedan väntar sängen!

Hoppas att ni har haft en skön dag - utan gegga!

Inga kommentarer: