måndag 2 november 2009

Helt otroligt!

Ja, ni undrar säkert vad som har hänt och jag måste bara berätta om när vi skulle checka in på båten.... Jag fattar det inte än hur det gick till, men jag är glad att jag fick komma ombord.

Som alla säkert är medvetna om så är säkerheten jätteviktig. Man måste kunna legitimera sig med giltig ID handling innan ombordstigning annars får man inte kliva ombord....

Så när vi kom till terminalen så var det ca 1.5 timme tills vi kunde kliva ombord. Vi stod tillsammans alla i hallen innan incheckningen för några hade lite alkoholhaltiga drycker som skulle förtäras innan vi ville checka in. Det fanns inte heller någon möjlighet på bussen eftersom Chauffören hade infört alkoholförbud på bussen dagen innan. Nåväl, så medans de andra stod och hade det trevligt tog jag med mig Maria för att checka in vår trevliga grupp. Och för att komma till incheckningen måste ID - kontrollen passeras. Jag visade leg, och vi passarade. Gjorde det vi skulle och återvände till de andra.

Det gick en stund och sedan var det dags för oss att ta oss till båten. Vi passade på att flyta in i folkmassan som skulle igenom ID -kontrollen för då kanske det inte märktes så mycket att vi var lite berusade (inte jag). Nåväl, jag visade än en gång mitt körkort för vakten... gick förbi och stannade på andra sidan när Jocke ropade på mig att han ville ha sitt körkort. (Han hade stoppat sina kort i min plånbok). Men när jag stod där och tittade efter jockes leg kunde jag inte finna det? - Nej, jag kan inte hitta ditt leg, sa jag till Jocke. - Jo, det skall ligga där under mitt visa kort, svarade han mig. Jag tittade en gång till och såg såklart Jockes visakort, men inget leg....

hoppade mitt hjärta till och pulsen ökade ganska rejält. Jag tittade på körkortet jag hade i handen.. DET VAR JOCKES KÖRKORT!!!!!!! Men jag höll masken och räckte över körkortet till Jocke... samma körkort jag hade visat för vakterna!!! Snacka om flyt!! Alltså så hade jag passerat ID-kollen två gånger på Jockes körkort!! Kan inte fatta det, vilken jä*la tur jag hade....


Mitt körkort då? Ja, det låg såklart hemma i min andra jacka. Känns dock skönt i efterhand att jag inte hade upptäckt det innan jag skulle gå igenom kontrollen, då hade jag nog inte kunnat hålla masken. Skönt att det gick bra i alla fall, annars hade jag fått tillbringa dygnet i stockholm själv och det hade ju inte varit skoj.

Ja, tänk hur det kan gå när man inte har alla hjärceller på plats:-

Man undrar ju hur noga säkerheten är egentligen när de
inte ens tittar ordentligt på legetimationen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi hi,, tur det löste sig,, Ja men du förstår ju hur "kvinnlig" Jocke måste se ut... ha ha ha ha.

Kram Malin