onsdag 18 november 2009

En snäll sopgubbe

Igår morse när vi slog upp ögonen tittade Jocke på mig och sa - Var det inte soptunnor idag? Shit! Det hade vi totalt glömt bort.... Jocke skyndade sig ut och rullade ut tunnorna i förhoppning att kanske, kanske han inte hade varit hos oss... Men det hade han såklart.

Inte så roligt att ha fulla tunnor, man har ju liksom inte någon annan stans att kasta skräpet.

MEN så uppenbarade sig något som gjorde mig såå himla glad. När jag tittade ut genom fönstret när jag höll på att göra mig iordning för jobbet så såg jag att sopbilen backade in från stora vägen och stannade vid våra tunnor och tömde!!! Han hade alltså redan varit hos oss på morgonen och var på väg tillbaka till sopstationen när han åkte förbi och såg våra tunnor som han antagligen inte sett när han åkte på vår gata tidigare på morgonen!!!


Man blir ju så glad! Tänk att det finns så underbara människor! Han skall ha en eloge!

Och eftersom han var så snäll tänkte jag att han borde få veta det. Jag ringde till Borlänge Energi och talade med någon där och bad honom hälsa vår trevliga sopgubbe att han skall ha en eloge! Tänkte att det är bra, utifall vi försover oss igen och glömmer tunnorna, då kanske han kommer ihåg vår hälsning!

Önskar fler människor skulle kunna ge lite lite extra av sig själva ibland, då skulle allt bli mycket trevligare.

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja men gu vilken underbar historia!!
Vad Glad man blev när man läste den, och jag förstår er lycka =)
Vilken toppenkarl till sopgubbe!!

Jag förstår inte varför min blogg inte uppdateras, har kikat på flera av mina vänners bloggar och det står att det är en vecka sedan jag skrev, men jag har skrivit flera bloggar sedan dess..
Hmm.. så det kan itne funka så bra med uppdateringen heller...
Smått irriterande!

men så läste jag som sagt din historia och blev så GLAD igen =)
hihi

kramar i mängder från Ingrid

Jane Hagström sa...

Härligt att min historia glädjer dig! KRAM JANE

Sara sa...

SOPGUBBARNA GÖR ETT KANONJOBB ÄVEN HÄR I BYN,, MAN BLIR SÅ TACKSAM NÄR DE FIXAR TILL DET , MAN GLÖMMER OCH BLANDAR I HOP VECKORNA ..
HAR TÄNKT FLERA GÅNGER ATT JAG SKA GE NÅT TILL DEM ..DE KOMMER FREDAGAR HÄR ..
KANSKE LUSSEBULLAR I DECEMBER ; )
KRAM

Anonym sa...

Ja, visst är det kul när människor kan göra en så där riktigt glad :-) Det kan man leva länge på :-)
Och hittills så är det ingen som sagt hej tillbaka till mig och min lilla valp nu när vi är nya i gordonvärlden och det känns lite ledsamt :-( Varför är kontakten så god när man är valpspekulant, men inte sen när man väl har en gordon? Även fast det är från olika uppfödningar så är det ändå samma underbara ras ju och som nybörjare är det ju kanon med råd och tips och gemenskap på tävlingar å så. Och de borde väl vara skoj att som erfaren dela med sig så att en till gordon kanske kan visa framfötterna och representera rasen på tävlingar.
Men, men.. det är kul att läsa din blogg iallafall och det är extra kul att läsa om hur det går för dina valpar :-)
Ha det kanon! Mvh Isabelle

Jane Hagström sa...

Isabelle!

Tråkigt att du känner så, det måste vi ändra på!
Skoj att det blev en gordon tillslut. Maila gärna mig så får jag din adress (igen) så kan jag "tipsa" dig lite om vart du kan vända dig och så.

Kul att du gillar min blogg!!!
KRAM