onsdag 4 november 2009

Brevet till mig...

I lördags på båten fick jag ett brev.. Brevet är skrivet av vår gode vän och Jockes numer fd. arbetskamrat Lotta Gren. (De jobbar numer på olika skift) Lotta och Jocke har jobbat i många år tillsammans och känner varandra väl, och det kan man förstå när man läser brevet.

Brevet är så bra skrivet att jag vet att fler vill läsa det igen, så därför delger jag det här åt er. Lotta började med att visa alla oss ett fotografi på Jocke som visar när han sitter i en badtunna med toppluva på huvudet....


Till Jane

Du måste vara den lyckligaste kvinnan i världen! Säg mig hur lyckades du få Jocke på kroken?
- Och oss emellan....
- Visst är han väl lite lik Don Jonsson - Du vet han i Miami Vice, eller är du för ung för att komma ihåg den serien?

- Ja, det skall tydligen vara lamm-kött! Hur fan gott är det med lamm egentligen??!!!

Ja, ja alla dom där utlovade turerna till Gyllbergen, var blev dom av?
Han har ju alltid sagt så länge vi känt varandra att han vill vara i LOTTAS GREN, men det var väl bara tomma ord.

-Äh, jag är inte bitter, man tager vad man haver. Som den här bilden tex. den brukar jag titta på ofta. Här ser man ju verkligen vad du föll för hos Jocke. Vältränad, hårig bringa som en Italienare
-Är han lika eldig och passionerad som en Italienare också? HAN påstår det..., den sammetslena blicken, leendet som kan få vilken kvinna som helst knäsvag.
-Åh, tänk så är han jägare också.... Åhhhhh, så manligt

Ensam på fjället smyger han omkring TOTALT ORÄDD som Rambo i "Cliff Hanger". Plötsligt ser han sitt byte med hjälp av sina blodtörstiga hundar "Killer & Rocky" (Aska & Darling)

Han går ned på knä och säger tyst för sig sjäv.."Yippee Cayeee mother fucker" och skjuter... Träffar sitt byte såklart - EN RIPA!!!!!

-Ja, han är så jävla mankig din karl, ett riktigt kap.

Men då skall du se han i sina arbetskläder, oj, oj, oj... Sällan har jag sett en så självsäker man, som inger sådan respekt och pondus såväl hos sina medarbetare som hos chefen. HUR skulle SSAB klara sig utan denna grov-arbetare?

-Ja, jag vet då inte med jag vet att det skulle bli jäkligt tyst i omklädningsrummet i all fall, för snacka det kan han ju.

Och nu fyller denna underbara man 40 år och jag hoppas att han lever i minst 40 år till för jag älskar Jocke jag också (fast på ett annat vis)

Puss i stjärten och ett stort GRATTIS från Lotta!


TACK LOTTA FÖR ATT DU FINNS OCH FÖRGYLLER VÅR TILLVARO!!!

Inga kommentarer: