söndag 18 oktober 2009

Rapportering från fältet

Vi har haft en superskön och trevlig dag på Dylta idag. Meja var hemma hos sina farbröder så jag och Jocke kunde åka tillsammans och träna hundarna själva. Stålande sol och lagom temperatur och lite vind, en perfekt dag för fältträning!

Vi startade upp på de stora stubbfälten. Aska fick presentera två fina situationer med rapphöns. Hon stod vääldigt näääära vägen, så jag fick några kortare naglar... såklart skulle fåglarna vara längst ned på åkern där vägen är. Jocke fick gott vänta tills det var bilfritt.... och tur är att man har en ståndfast hund:-)

Aska fortsatte dagen helt suveränt, hon är en pärla! Hon har väl inte ett 1:a klass sök, men vad gör det när hon fick sluta sin dag med 9 fina fågelsituationer! Hon hittar fågel hela tiden och det är så roligt att gå med henne, man kan verkligen slappna av. Och är hon borta, ja då står hon någonstans. Tryggt och avlappnat. Vi hade också med oss en rapphöna hemifrån, men i en situation stod Aska för en skadeskjuten rapphöna som inte var så kry. Det hela slutade med att hon fick ta den så den inte behövde lida mer, så då fick vi en färsk rapphöna och träna apport på.
Darling då? Ja vad skall man säga. Hon har en turbo som är lite väl trimmad och det kan gå lite väl fort ibland. Har lite svårt att lyssna då och kan bli lite egenrådig. Dock sköter hon sig hyffsat och hon har en stor potential att kunna bli super med ännu mer träning. Hon behöver nötning... Hon fick tyvärr inte så många situationer idag, det blev bara 1. Ett jättefint arbete på två rapphöns. Vi la också ut rapphönan som apport för Darling och hon apporterade galant sin förtsta rapphöna!

Píka hade också sin "premiär" på fältet idag. Hon fick vara med som besökare och se hur det skall gå till:-) Hon tyckte det såklart var lite tråkigt att gå kopplad när morsan & Darling sprang men man måste lära sig det också. Hon tyckte dock att rapphönan var lite roligare efter dagens slut:-)
Skoj med rapphöna:-)

Så summa sumarum hade vi en bra dag som helt klart är värd sina pengar! Längtar redan tills nästa gång:-) Fler bilder kommer sen!

Jocke & Darling

Pìka & jag!

2 kommentarer:

Sara sa...

VILKET KANONVÄDER NI HADE, OCH VILKA DUKTIGA HUNDAR.. LILLA PIKA ÄR JU PÅ HUGGET HON MED SER JAG ; )

HADE HOPPASTS PÅ VACKERT VÄDER IDAG , JOBBFRIA MÅNDAGAR ..

NJA DET FÅR NOG BLI VANLIGA CHOWEPROMENADER IDAG.
KRAM *S*

Nina K sa...

Härliga bilder..., jag längtar oxå tills nästa gång...., hoppas att det blir av i början av november för min del.