torsdag 22 oktober 2009

Licensjakt på varg

I morse hörde jag nyheten på radio Dalarna att det kan komma att bli lagligt med licensjaktvarg i Dalarna efter årskiftet! Jag känner att "Yes, äntligen tar politikerna sitt förnuft till fånga"

Jag är ingen direkt varghatare men jag tycker att de har blivit för många i våra skogar. Det är inte meningen att vi skall låta bli att jaga med våra hundar för att vi är rädda för att gråben skall sätta tänderna i dem.

Det finns faktiskt en anledning att vi i Sverige förr i tiden utrotade vargen, så varför plantera in den igen???? Att vi sedan har flest vargar i området Dalarna gör inte saken bättre, tycker jag.
Det är lätt för de som sitter i Stockholm att säga -Klart vargen skall finnas! Men har de någonsin satt sin fot i skogen, jagat med hund, haft kamrater som blivit av med sina bästa 4 benta vänner? Nej, jag tror inte det.

Klart att vargen skall få finnas i måttliga mängder, men nu är regeringens mål uppsatt på 200 individer och då tycker jag att det räcker! Dock är jag väldigt tacksam att de flesta vargattacker inte handlar om våra settrar. Det är oftast de drivande hundarna som råkar illa ut, men tanken på att något skulle hända gör att man får kalla kårar överallt....


Artikeln om licensjakten finns att läsa på Dalarnas Tidningar.

Kanske kommer det här inlägget störa vissa personer, men jag står för min åsikt om vargen i detta fall. Och vad jag ser på min statistik på min blogg så facineras ni läsare av de inlägg som "upprör, irriterar och vad jag tycker".
Har ett specifikt inlägg om "pajkastningen" som vissa inte kan få nog av.. får bara en känsla att det var väldigt känsligt för vissa. Fick också vissa dumma kommentarer i det inlägget som jag raderade. MEN, jag vet vilka de kommer ifrån för jag får allas IP nummer som rapporter varje dag, så jag har koll!!

Men, en blogg skall ju uppröra och irritera! I alla fall lite grann:-)
Ha en bra dag alla!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar ditt inlägg skarpt,, Jag tycker precis som du.
Även här nere i Göteborg kommer det mer o mer rapporter om rivna får och hundar. Jag tror inte politikerna kan ta det "riktigt" på allvar tyvärr innan ett barn blir skadat.DÅ kanske dom vaknar upp,,, Jag hoppas dock att det inte skall behöva gå så långt.. En jättebra början med licensjakt..
// Malin

Nina K sa...

Ja det blir skitbra med vargjakt så dom äckliga bestarna kanske kan få känna sig lite jagade. Som det är nu så är dom ju totalt orädda för allt. Och det är vi glesbygdsbor som får ta skiten. Tummen upp för vargjakt!

scaber nestor sa...

Ånej, stackare, har du varit rädd att släppa hunden i vargtrakter.....


Självklart går ditt val att utföra jakt som riskerar din hunds liv före allt annat.

Jag menar, vilka tror djuren att de är egentligen?

Din hund ska kunna springa in i ett revir och om vargarna inte förstår att de ska låta bli att skydda sitt hem mot din tamhund så måste de ju dö, eller hur?Bortsett från sarmasmerna.

Tror du på fullt allvar att ditt nöje går före en arts överlevnad så är jag glad att du inte bor i Kina, då hade Pandan varit utrotad sedan länge.
Varför ska den tro att den är nåt när det finns så många andra björnar i världen....