fredag 16 oktober 2009

Konstiga duvor

Som jag har berättat förut så har jag haft mina duvor instängda ett längre tag för att de blir så vana över att vara ute och vill inte komma in i buren igen. De sover, skiter och praktiskt taget bor på vår antenn på taket och det vill inte jag. Men för två veckor sedan släppte jag ut mina 5 duvor för att vi skulle träna hundarna lite, och nu VÄGRAR de komma in igen.

Jag blir så himla trött på dem. Så min tanke var att jag skulle låta bli att ge dem mat i några dagar så de blir riktigt hungriga, men när jag väl fodrade dem så var de puts väck? Det gick någon dag och sedan kom en vit duva tillbaka, men hon mådde inte bra så i morse låg hon död i buren:-( Jättetråkigt, eftersom det var en duva av den yngre generationen.

De andra duvorna såg jag först i morse, såklart sittandes i regnet på vår antenn! Men det fattas ändå en duva. Man undrar ju vad de har varit? De är så konstiga, man vet inte hur de fungerar. Tråkigt att de försvinner för till våren kommer jag behöva mina fjäderfän för träning av de små. Så min undran är, varför beter de sig så? Har försökt googla på duvor för att lära mig mer, men det finns verkligen inte någon information om just duvor. Någon som vet var man kan lära sig mer om dem?

Hoppas hoppas att de sitter i buren när jag kommer hem....

Ha en skön fredag! KRAM JANE

Inga kommentarer: