torsdag 8 oktober 2009

Döm inte på förhand

Fick ett telefonsamtal idag på middagen. Det var en man med rispig röst som presenterade sig och frågade om jag ville ha några saxar & skär slipade!? Han talade lite otydligt och jag hade svårt till en början att uppfatta vad han ville ha sagt. -Va? svarade jag, njea jag brukar skicka iväg dem, talade jag om för mannen i andra änden.

Tänkte för mig själv att han lät lite lustig och om jag vågar lita på någon som bara ringer och vill komma för att utföra jobb... Tänkte en stund och kom fram till att jag nog skulle behöva lite service på min Ostermaskin (klippmaskin) och några saxar. -Okey, du kan komma ikväll. Jag skall ändå klippa en hund så det går fint, svarade jag honom.

Sagt och gjort så kom mannen till mig på kvällskvisten. Han presenterade sig och talade glatt. Den rispiga rösten var såklart kvar men min osäkerhet försvann på en gång då han med ett säkert och vant ordalag talade om vem han var och vad han sysslade med. "Phu", jag drog en lättnades suck och visade honom min maskin som jag ville ha service på. Han pysslade på med min maskin medans jag klippte en liten hund. Vi snackade lite och jag fick förtroende för honom så jag gav honom en sax att testa på. Och ja, den blev som ny, han kunde verkligen sin sak så det blev två saxar till!


Han berättade också för mig att han reser runt till de flesta frisörsalonger, hundsalonger i Sverige, Norge, och Tyskland!!! Han har jobbat i ca 20 år med sliperi och hans far var en av de första i Sverige som startade denna form av företag. Tänk, vilka förutfattade meningar man kan ha ibland...

Han gjorde ett superjobb men mina saxar, och så slapp jag dessutom skicka iväg dem.

Ibland skall man inte döma folk på förhand....

2 kommentarer:

Sara sa...

MIN OSTER BEHÖVER OCKSÅ FIXAS..
VILKEN SERVICE DU FICK : )

Jane Hagström sa...

Jag lovar att hojta till när han kommer nästa gång. Han tog 250 + moms för servicen på maskinen. Gjorde rent, oljade in, bytte kol

Kan ju säga att min maskin gick så mycket bättre när den var servad.. hm, är lite dålig på detta. Törs inte greja med det själv utifall det blir fel.
Ha en skön fredag! KRAM