tisdag 15 september 2009

Rapport från ridlägret

Äntligen kom ridlägret vi hade väntat på! Jag och Linda (min vän) hade bokat in det redan i våras så vi har väntat ett tag. Det är Susanne Brännemo (Bonde söker fru) som har Smårsgårdens Islandshästar i Rättvik, i en liten by utanför som heter Blecket. Det är där jag har varit och ridit den senaste tiden. En mycket trevlig tjej med stor kunskap om Islandshästar.

Vi träffades på lördagsmorgonen för en gemensam fikastund och genomgång. Vi var 7 totalt med en tjej som hade egen häst med sig. Alla hade olika lång erfarenhet av att rida Islandshäst men det spelar ingen roll för man anpassar häst till ryttare så man får det man klarar av. Vi fick önska lite och jag hade turen att få en av mina favorithästar - Fidlari, en av Susannes gamla tävlingshästar. Han är en vallack med frammåtanda och har lätt för tölten. Lyssnar lätt på hjälper så man behöver inte överdriva när man rider, hur underbar som helst. Gillar hästar med lite gó i.

Lördagen bestod av två ridpass på banan, vi åt lunch och på kvällen en underbar middag med kycklingfilé, ris och sås - Supergott. En del drack vin andra inte. Några badade också i bubbelpolen ute. Tror kvällen slutade vid 12 tiden, då var alla lite möra och det var dags att "natta kudden lite".

Söndagen bestod av en 3 timmars långritt. Självklart red jag Fildari:-) Vi hade perfekt väder med sol, lagom varmt och även knott och myggfritt vilket hästarna uppskattade. Under turens gång fick vi se några rådjur och björnbajs! Det är sådan vacker miljö där vi red, man vill inte att det skall ta slut. Men tyvärr gör det ju det.. Vi avslutade vår helg med en gemensam middag när vi var tillbaka hos Susanne igen, jag och Linda blev kvar ganska länge för vi började tala och dittan och dattan med Susanne så klockan blev ganska mycket när vi for därifrån. En lärorik och trevlig helg! Har bokat in några lektioner under några veckor här framöver så jag får rida lite till innan vintern kommer, Susanne hade några platser över på ridskolan och den sena tiden som passar mig bra. Här kommer det lite bilder från helgen!

Ridning på banan under lördagen
Jag och Linda på middag hos Susanne

Hela gänget!

Susanne med sitt fina 1:a klass sto, Ros


Skönt att rulla sig efter långturen:-)

-Va! Sa du något?

Åh, hej!

Inga kommentarer: