fredag 4 september 2009

Operation

Är för en stund sedan hemkommen från Falu Djursjukhus med Aska. Det blev några timmar där och en liten operation på köpet! Veterinären kunde se när han kikade i svaljet efter en lugnande spruta, att en utav toncillerna hade börjat att växa igen (Hennes tonciller är bortopererade sedan många år). Antagligen var det den som irriterat henne. Hon var även lite irriterad i halsen så han ville ta bort utväxten. SHIT! var min första tanke, hela säsongen bortspolad..... men det var inte så farligt hon kan sättas igång igen om ca en vecka eller så fort vi märker att hon mår bra. Skönt också att hennes karenstid inte blev mer än 7 dagar, man vill ju liksom inte tävla om man inte får.. Men jag var noga med att påpeka för veterinären om att jag skulle tävla med henne inom en snar framtid så de tog hänsyn till vilket medel de sövde henne med. Tur att man är lite omsig och kringsig:-))

Lämnade även småvalparna hemma när jag for men jag fick ringa till Jockes bror Lasse när jag var i Falun så han kunde åka hem till dem för annars skulle de varit hemma för länge själva. Han är en klippa som alltid ställer upp:-))

Aska vilar sig i soffan efter sin lilla operation

1 kommentar:

Nina K sa...

Ja dessa tonciller..., har opererat bort på både Axa och Tassa. På Axa har jag tagit bort rester två gånger, verkar räcka med att någon microskopisk vävnad finns kvar, så kan de börja växa igen. Tur att det gick bra i alla fall och att Aska är "fit for fight" snart igen!!!