onsdag 23 september 2009

Lite duvträning

Mina duvor har varit instängda i ett par månader därför de började boa på vårt tak istället för i sin voljär. Tyckte det inte var så passande att ha ett gäng duvor på taket som skiter och skiter hur mycket som helst. Och droppen var ju när det ösregnade och de ändå satt kvar på taket! Då bestämde jag mig för att de skulle gå sitta i "arresten" för ett tag.

Men idag fick de äntligen lufta sina vingar igen för vi skulle träna hundarna lite. Först ut var lilla Píka. Hon var inte så jätteintresserad till en början men väldigt nyfiken. "Åh, wow matte vad är det där för något?" Hon fick två duvor och den sista duvan satte sig på ett perfekt ställe så lilltjejen kunde beskåda den fina duvan som var lite omskakad efter "utsläppet" eftersom de inte har flugit på ett tag.

Sedan var det Darlings tur, men den tjejen vet precis vad som "komma skall" och det är omöjligt att få henne att göra fel. Man vill ju att hon skall göra "fel" så man har chansen att korrigera ett felbeteende när man tränar under kontrollerade former. Men det går inte att lura henne. Hon är så duktig:-))

Nej, det Darling behöver nu är "överraskningar" fågel som ploppar upp när hon minst anar det, så en stökkmaskin vore inte dumt nu. Någon som vill låna mig en? Annars skall jag nog beställa en för snart snart blir det mycket träning framöver:-)

Stånd för duvan...

som ligger framför henne i en grop!... (den gråa pricken)

duvan lyfter och Darling är på väg att sätta sig..
Ser ni duvan?

Förresten! Är det någon som har en fasan eller vet vart jag kan få tag i en som jag kan köpa, behöver en apportfågel efter som det vankas fältprov framöver:-) Men närmast längtar jag till helgen....

fortsättning följer i morgon...

Inga kommentarer: