söndag 27 september 2009

Hemkommen

Vi kom hem för några timmar sedan från en skön jakthelg i Orsaskogarna. Det var verkligen underbart att få komma ut tillsammans med Jocke och hundarna. Inte varje dag man får lyxa till det så! Med oss på lördagen hade vi Kristina och Lennart som har vorstehflickorna Alice och Vera. Vi hade supertrevligt och underbart väder, men tyvärr lyste fåglarna med sin frånvaro. Inga ripor syntes till men vi hade lite kontakt med orrfågel som lättade på håll. Fåglarna var mycket svåra denna dag.


Jag och Aska


På lördagkvällen blev vi bortskämda av vår vän Tomas som lagade till en supermiddag med renstek (som han skjutit själv och burit långt, visst var det så Tomas?), kantarellsås i congac-gräddsås och färsk potatis! Behöver jag säga att det var gott? Vi hade en trevlig kväll tills vissa i sällskapet hade för trötta ögon, och vad detta berodde på behöver jag väl inte säga:-)) Då var det dags att krypa till kojs även för oss andra för vi skulle ju upp och ta riporna tills nästa dag!
Och visst fick vi riporna på söndagen, även fast det tog halva dagen innan vi hittade på dem. Men då kom allt och vi hade många situationer under en stund - Åh, vad det är skoj!


Aska står för ripa...


Tomas skickar på...

och Aska reser...
(lyckades bara fånga 1 ripa på bilden)fågel fälls och Aska apporterar glatt:-))

Aska hade även många arbeten på tjäder under eftermiddagen men tyvärr så är de svåra och vi fick aldrig chansen att komma riktigt nära så det blev något vettigt. -Jo, om jag tänker efter så hade Tomas och Jocke en "fetchans" att få gammeltjädern, men han stack iväg på "fel sida" och klarade sig än en gång....

En härlig jaktehelg är över för denna gång, och med oss hem har vi nöjda och trötta hundar. Även jag är tött och har lite träningsverk i benen efter att ha gått och trampat i myren en hel helg. Men det känns skönt, det är så det skall vara!

Jag uppdaterar vår hemsida inom kort med många fler bilder för nu väntar sängen:-))

2 kommentarer:

Nina K sa...

Hello! Härliga bilder Jane!!

Jane Hagström sa...

Hej Nina!
Javisst är det kul med bilder:-) Man längtar ut jämt...
Men till helgen får vi hålla tummarna för Jocke och Aska. De skall gå skogsprovet i Älvdalen... spännande!